Interviuri Ca Lumea

Gabi Balint, mesaj pentru toți Românii Ca Lumea: “Să credeți în voi până la capăt, așa cum am crezut și noi la Sevilla!”

7 mai 2020 < 1 min read

Gabi Balint, mesaj pentru toți Românii Ca Lumea: “Să credeți în voi până la capăt, așa cum am crezut și noi la Sevilla!”

Reading Time: < 1 minute

 

Marea victorie a României de la Sevilla ’86 este sărbătorită astăzi într-un cadru special, de carantină. Unii sunt în izolare, alții sunt sus și veghează. Deși sunt la distanță, eroii Stelei din 7 mai 1986 sunt împreună.

Suntem la 34 de ani distanță… Trăim din amintiri cu speranța unei noi împliniri. Memoria este încă activă pentru Gavril Pele Balint, cel care a scuturat ultimul plasa porții Barcelonei la Sevilla.

Emoția simțită pe teren nu se uită: “Hai, dați-ne cupa! Nu mai avem răbdare când primim medaliile. Vrem cupa!”. Urmează turul de onoare al stadionului, unul amuțit. Cupa se plimbă din brațe-n brațe, că așa știu “viteziștii”. Apoi, îmbrățișări cu mica galerie venită în Spania. Ochii lui Balint se luminează din nou – “Îl văd pe tata fluturând stegulețul cu însemnele echipei mele de suflet”. Și gândul îi zboară acasă… la mama și sora sa!

Da, românii au crezut în ei la Sevilla. Când totul le era împotriva! Dragă Român Ca Lumea, prinde mesajul plin de optimism trimis de un Erou Ca Lumea…

 

Eroul de la Sevilla – mesaj pentru Românii Ca Lumea

Gabi Balint – "Să credeți în voi până la capăt, așa cum am crezut și noi la Sevilla!"

Publicată de Români Ca Lumea pe Joi, 7 mai 2020

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *