„Un bătrân acum 13 ani ma strângea de mână, se uita in ochii mei, și spunea vei ajunge un mare pictor!” Interviu cu românul care face portrete de campioni

„Un bătrân acum 13 ani ma strângea de mână, se uita in ochii mei, și spunea vei ajunge un mare pictor!” Interviu cu românul care face portrete de campioni

Reading Time: 2 minutes

„Mă numesc Crișan Horațiu am 33 de ani și locuiesc in Aghireșu – Fabrici! Viața a fost cam dură cu mine, din cauza că m-am născut cu probleme de sănătate: hipotiroidism primar, insuficiență hipofizară, nanism hipofizat si altele mărunte!”

Așa își începe descrierea Horațiu Crișan, un Român Ca Lumea care s-a luptat și și-a depășit problemele de sănătate, pentru ca acum să fie recunoscut pentru portretele de campioni pe care le realizează cu mare talent și îndemânare. Este fan CFR Cluj, iar pasiunea pentru acest club l-a inspirat să le facă portretele de campioni ale jucătorilor din Gruia, unde portretul lui Camora i-a rămas la suflet: „El imi este cel mai drag in fotbal!”, spune Horațiu. Și Simona Halep, Hagi, Messi sau Alex Chipciu au fost subiectele portretelor sale.

„Am facut portretul Simonei Halep și jucătorilor de la CFR Cluj! Am fost chemat de club pentru a le oferi fiecăruia în parte… am fost primit cu multă căldură și respect, însă eu am fost foarte emoționat când am văzut jucătorii cum veneau pe rând după portret! M-am simțit cineva și sunt mândru că am ajuns până aici!”

Horațiu a vorbit pentru Români Ca Lumea despre portretele sale și povestea sa:

„Tinerețea am petrecut-o mai mult cu vizite la spital pentru controale și internari! Mă uitam pe geam din spital si vedeam alți copii fericiți, care erau sănătoși și nu aveau problemele mele! Abia pe la 15 ani am inceput sa fiu un om putin mai liber, dar și acum cu controale la spital sunt o persoană timidă, retrasă, poate din cauza problemelor care le-am avut!”

„Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut parinți care să îmi poarte de grijă si să fie lăngă mine mereu! Plăcerea mea pentru desen a apărut acum 2 ani când practic mi-am descoperit talentul! Un bătrân acum 13 ani ma strângea de mână, se uita in ochii mei, și spunea vei ajunge un mare pictor! Ceea ce eu nu credeam, ba chiar mă amuzam! A ajuns vremea când sunt înebunit dupa artă și chiar pictură de care m-am apucat recent! Pentru mine arta e un cadou cu care uit de trecutul meu, mă ajută sa scap de stres si de alte probleme si e un mod uimitor de relaxare! Cu laude și cu critici continui! Probabil asta voi face si la pensie! Asta sunt eu, și sunt mândru de ceea ce sunt și ce fac!”

„Portretul la care țin cel mai mult este cel al lui Armin van Buuren! Este idolul meu și îl iubesc foarte mult! La un portret lucrez de obicei 6 ore pe zi, timp de 2 zile, depinde cât este de mare. Am muncit cel mai mult la un portret o săptămână! Era vorba de tatăl meu și soția lui… el este plecat în America de 7 ani, și de dor i-am făcut un portret lui și soției cu care s-a recăsătorit!”

Acum Horațiu se mândrește cu un atelier în care își petrece zilnic timpul încercând să dea viață altor idei.

„Un român ca lumea ar fi un om care luptă pentru patrie, un om cu suflet bun, care ajută oamenii și un om care iubește România!” – Horațiu, despre portretul unui Român Ca Lumea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *