Fără categorie Români ca lumea

Un pusti din Craiova are IQ-ul mai mare decat Einstein si Stephen Hawking!

25 mai 2017 3 min read

Un pusti din Craiova are IQ-ul mai mare decat Einstein si Stephen Hawking!

Reading Time: 3 minutes

Mihail Iulian Barascu a socat intreaga lume la doar 14 ani. Are un IQ de 162 si este stabilit in Dover, Marea Britanie din 2009.

Copilul minune din Craiova a fost evaluat de organizatia internationala Mensa, unde sunt inscrisi oamenii cu nivel de inteligenta peste medie. Publicatii din intreaga lume i-au spus povestea, iar Iulian a inceput sa o scrie si el pe a lui: a scris deja un roman! Se simte cel mai bine in fata calculatorului, joaca baschet, face parte dintr-un club de teatru si stie deja ce vrea sa ajunga atunci cand va fi mare.:

”Eu vreau sa fiu arhitect, dar in acelasi timp, vreau sa fiu si scriitor. Arhitect – o meserie de asta care sa imi placa si sa aduc niste bani, iar scriitor – imi place, adica imi plac cartile. Si as vrea ca alti oameni sa citeasca cartile pe care le fac eu ca sa-i fac fericiti”, spune Iulian Barascu.

Provine dintr-o familie modesta si si-a vazut tot timpul de drumul lui. Tatal sau este profesor de religie, iar mama este medic stomatolog. Modestia este una dintre principalele calitati ale lui Iulian. Dupa o discutie cu el pleci inviorat si cu sentiment de bucurie, indiferent de subiect! In acest moment este elev in clasa a 9-a, intr-o scoala de elita, anul trecut fiind ales seful clasei.

 
In fiecare vara vine in Romania, in vacanta la bunici. Bunica a fost de altfel cea care a observat ca baiatul avea o capacitate incredibila de a memora si era mereu dornic sa stie si sa invete cat mai multe lucruri. La varsta de 4 ani, cerea sa i se noteze povesti sau cantece, pe care apoi si le imagina. Si profesorii au observat inteligenta iesita din comun de care dadea dovada in orice situatie. Doamna profesoara Cristina Bitoleanu, cu care s-a pregatit la matematica vara trecuta povestea: ”In prima jumătate de ora mi-am dat seama că are un potential extraordinar. Puteam sa merg cu el chiar la cunostinte de liceu dar m-am gandit ca de bun simt ar fi sa ma opresc la clasa a 6-a, a 7-a, a 8-a chiar, pentru ca il consideram totusi un copil in vacanta la bunica”.

Dorit de universitati de renume

Odata cu recunoasterea coeficientului de inteligenta, Mihail Iulian Barascu a intrat în vizorul marilor universitati din Anglia. „El este foarte bun la toate materiile si are maxim de rezultate fara sa se chinuie prea mult. S-a integrat într-o comunitate care apreciaza educatia”, a povestit tatal lui Iulian. In timpul liber, craioveanul face cu placere sport, dar mai cocheteaza si cu teatrul.

 
Mihail Iulian Barascu este un pasionat al literaturii de tip SF si deja a reusit sa dea lovitura cu o creatie la limita inteligibilului, intitulată Necromancer RPG-The Book, care are toate sansele sa devina un best-seller daca va fi promovata cu atentie.  Tanarul adolescent din Romania are, la doar 14 ani, un palmares de invidiat, dar si o familie care s-a ocupat îndeaproape de educatia lui, fiind un elev model, exceland la toate materiile fara a depune foarte mult efort si tocmai din acest motiv are timpul necesar sa se ocupe si de alte studii. Iulian este si un sportiv de top, practicand cu succes artele martiale, unde a obtinut rezultate de execeptie. Odata cu recunoasterea si certificarea coeficientului IQ, a intrat în vizorul celor mai mari universitati din Marea Britanie.

Iulian e un copil echilibrat si care isi propune sa realizeze multe in viata: “Am şi o chitară, am încpeut să învăţ să când la chitară. (…) Am luat notă maximă la acest test. Sunt foarte puţini copii care dau acest examen, de obicei, sunt mai mulţi adulţi. Eu, personal, îmi place foarte mult scrisul, să fiu scriitor, dar şi arhitectura, am vrut să mă fac arhitect. (…) Îmi place desenul, dar şi chimia, fizica. Pot să mă fac şi doctor. S-ar putea să mă întorc în România, dar vedem, că am vrut să mergem la un moment dat în Franţa”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *