Fără categorie Români ca lumea

Un medic român a ales să rămână în țara lui în loc să plece în Germania

5 aprilie 2018 2 min read

Un medic român a ales să rămână în țara lui în loc să plece în Germania

Reading Time: 2 minutes

Viorel Dejeu este un medic roman din Oradea. Tanarul doctor s-a hotarat sa se intoarca in România, dupa ce a stat cinci ani in spitalele din Anglia si Germania. Viorel mai are un frate, care este de asemenea medic si lucreaza impreuna la Spitalul Municipal din Oradea. 
Viorel Dejeu si-a facut rezidentiatul in strainatate si a muncit un an in Germania si patru in Marea Britanie, dupa care a hotarat sa revina in tara.
„Ai senzatia ca esti o mica veriga dintr-un lant foarte mare. Daca esti e bine ca esti, daca nu, iarasi este bine, pentru ca sistemul deja functioneaza. Spre deosebire, aici in tara ai sentimentul ca faci ceva care conteaza mai mult, ca e mai mare nevoie de ceea ce pot sa fac eu sau alti colegi de-ai mei”, a explicat Viorel Dejeu, pentru digi24.ro
Viorel Dejeu a infiintat intr-un spital privat din Arad un centru de chirurgie bariatrica, unde ajung an de an in jur de patru sute de pacienti din toata lumea. Din acest an, a ales Spitalul Municipal din Oradea, unde lucreaza alaturi de fratele sau, de asemenea chirurg.
„Niciodata nu va fi acasa intr-un alt loc decat aici, pentru ca este familia mea aici, pentru ca pot sa fac echipa cu fratele meu si chirurgia e munca de echipa, nu e o chestie solitara”, spune dr. Viorel Dejeu.

„In Oradea, as zice, este o exceptie fata de o mare parte din sistemul sanitar din România. Aici a fost o viziune clara, in principal a primariei, de dotare si de dezvoltare a spitalelor. Exista o dotare care iti permite sa faci o medicina asa cum ai invatat sau cum ai vazut dincolo”, a spus si Danut Dejeu.
Viorel Dejeu vrea sa ramana in coninuare in Romania: “Aici sunt asa, niste insule, mici insule de lumina, locuri unde lucrurile se intampla bine si frumos si se dezvolta. Dar toate aceste zone izolate trebuie sa se uneasca intr-un sistem care sa functioneze la nivel general si pentru toti pacientii.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *