Interviuri Ca Lumea

Helsinki din La Casa de Papel vorbeste ireproșabil în limba română și povestește despre tinerețea lui în Drumul Taberei

4 aprilie 2020 < 1 min read

Helsinki din La Casa de Papel vorbeste ireproșabil în limba română și povestește despre tinerețea lui în Drumul Taberei

Reading Time: < 1 minute

Mulți îl știu din celebrul serial adus de Netflix „La Casa de Papel” sub numele de Helsinki. Numele său real este Darko Perić și s-a născut în Serbia, iar tinerețea sa este strâns legată de România, unde a locuit în București și Timișoara și și-a făcut foarte mulți prieteni români.

Helsinki vorbește într-un interviu acordat pentru Virgin Radio la superlativ despre #RomâniiCaLumea cu care a interacționat timp de 9 ani aici în țară și o face într-o limbă română ireproșabilă.

Iubește langoșii din România, are viță de vie în Satu Mare și amintiri și mai vii cu cea mai mare comunitate de punk care exista în Balcani în anii 90, în Craiova. În București a trăit în cartierul Drumul Taberei, lângă stadionul Ghencea, unde mergea extrem de des să vadă meciurile de fotbal ale Stelei.

„Mergeam s-o văd pe Steaua. Eu am stat în Bucureşti, din 1995 până în 1998, în Ghencea. Mergeam s-o văd pe Steaua. Mergeam în Club A, la Lăptăria lui Enache și la Cinemateca. Bucureștiul sigur s-a schimbat de atunci, în bine sper eu. Vin din Balcani, îmi plac foarte mult Carpaţii. Ştiu foarte multe despre România. Am fost şi la un meci al lui PSG, contra Steaua Roşiei Belgrad, anul trecut în Paris”, a povestit Darko Perić.

Îți mulțumim, Helsinki, pentru poveștile tale extraordinare cu românii și România. Un singur lucru am vrea să spunem la final. Bucureștiul s-a schimbat mult din anii 90 și până acum, iar multe schimbări sunt în bine. Desigur, Drumul Taberei încă așteaptă metroul. Sper că ne ierți această mică glumă amară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *