Si sportivii citesc! Cartea preferata a lui Balint, Ana-Maria Branza, Catalina Ponor sau Chipciu!
Reading Time: 5 minutesSportul e o scoala in sine, care te invata lucruri pe care nimeni altcineva nu ti le poate preda. E vorba despre ambitie, disciplina, un psihic si un corp sanatos. E despre a fi impacat cu tine insuti si a incerca sa fii tot timpul cel mai bun, chiar daca ti se pare irealizabil la acel moment. Pentru ca sportul de fapt ne invata sa fim oameni buni. Toate astea sunt posibile si datorita faptului ca… si sportivii citesc!
Da! Sa mai zica cineva ca fotbalistii n-au citit o carte in viata lor. Am stat de vorba cu mai multi sportivi si ne-au povestit cu ce isi ocupa timpul liber. Multi dintre ei citesc! Fie ca sunt in cantonament sau in timpul liber, multi fotbalisti si sportivi isi fac timp sa citeasca. Sunt sigur ca ai citit si tu macar cateva dintre ele. Daca nu, cu siguranta va trebui sa o faci. Sunt carti din care ai de invatat foarte multe si pe care le-ai citi cu placere in orice moment al zilei. Asta imi place la o carte. Sa nu am nevoie de un anumit context ca sa citesc cateva pagini, ci pur si simplu sa o fac.
Cartile creeaza universuri noi, te ajuta sa evadezi din cotidian si din viata reala. Sunt prieteni reci, care nu te mint niciodata si iti prezinta lucrurile exact asa cum sunt. Filosoful scotian, James McCosh spunea ca o carte merita citita atunci cand te face sa te gandesti. O carte care gandeste pentru tine este inutila.
Esti curios? Ar trebui sa fii. Hai sa vedem care sunt cartile sportivilor tai favoriti si de ce sunt preferatele lor!
1. Ana Maria Branza – Autobiografia lui Roger Federer. Ii place foarte mult tenisul si il admira pe Federer, care, la varsta lui, reuseste sa joace la un nivel atat de inalt. In general, ii plac toate autobiografiile marilor sportivi.
Vrei sa citesti cartea? O gasesti AICI!
2. Gabi Balint – Biografiile lui Eric Clapton si AC/DC. Gabi Balint este un fan al muzicii rock si ii plac foarte mult biografiile. Are 2 preferate si nu se poate decide care ii place mai mult.
Pentru fanii muzicii rock si nu numai, aceste carti nu trebuie sa scape necitite. Ai link cu cartea aici!
3. Alexandru Chipciu – Autobiografia lui Mike Tyson. ”E vorba despre unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii, cu o cariera de mare succes. dar un succes prost adminstrat. Mike Tyson nu ocoleste niciun subiect si spune lucrurilor pe nume. Mi-a placut asta!”, a spus Alexandru Chipciu.
In cazul in care propunerea lui Alex Chipciu te-a convins, cartea e la un singur click distanta.
4. Florin Gardos – Codul lui Da Vinci, Dan Brown. Florin ne-a spus ca i se par fascinante cartile despre secretele ascunse ale Bisericii, chiar daca poarta eticheta de fictiune.
Poti deslusi misterul si sa intri in lumea lui Dan Brown, aici.
5. Claudiu Keseru – Inteligenta emotionala. ”A fost fascinant cant am realizat cand de mult impact au emotiile in dezvoltarea personalitatii umane. Atunci cand intelegem ceea ce simtim, totul devine mai limpede si putem lua cea mai buna decizie. Am descoperit un nou mod de a privi problemele si bolile care ne afecteaza societatea”.
Descopera-te si invata sa iti controlezi emotiile. Gasesti cartea aici.
6. Razvan Marin – Autobiografia lui Zlatan Ibrahimovic. ”Este fotbalistul meu preferat si are o poveste de viata incredibila. As recomanda tuturor celor pasionati de sport, nu neaparat de fotbal”.
Lectura obligatorie pentru orice fan al fotbalului sau al sportului. Gasesti cartea aici.
7. Adrian Popa – Cartea Gesturilor. Un simplu gest poate spune multe despre o persoana. Cum gandeste, ce gandeste si daca realizeaza felul in care oamenii constientizeaza asta. Oriunde te-ai afla si orice ai face, gesturile spun multe despre starea ta de spirit din acel moment.
Vrei sa citesti cartea? Simplu. Da click aici.
8. Raul Rusescu – Hitler in Argentina. ”De ce Hitler ? Pentru un pasionat de istorie așa cum ma consider viața lui Hitler merita descoperită . Aceasta carte prezintă cu detalii incredibile si dovezi destul de credibile despre cum a reușit Hitler sa ajungă la conducere , despre cu a pus pe picioare o națiune destul de decăzută cu ajutorul forțelor de vest , prezintă detalii incredibile din timpul celui de al 2- lea război mondial si faptul cum Germania era cu un pas înaintea tuturor din punct de vedere tehnologic. De asemenea ne prezintă cu dovezi foarte clare ca omenirea a asistat la cea mai mare minciuna din istorie , adică moartea Fuhrerului si a consoartei lui. Va las pe voi sa descoperiți câte lucruri interesante si adevărate au de spus cei 2 autori in călătoria lor spre aflarea adevărului si cum a trăit hitler in Argentina mai bine de 20 de ani de la terminarea războiului”.
Pasionatii de istorie pot consulta cartea aici.
9. Alin Tosca – The Secret: ”Cartea se invarte in jurul ideii de vointa si a puterii noastre atunci cand ne dorim sa realizam ceva. Sunt increzator ca tot timpul putem evolua ca oameni”.
Daca ai nevoie de un stimulent care sa te ambitioneze, e cea mai buna solutie. Poti gasi cartea aici!
10. Catalina Ponor – Fata din tren: ”E cartea mea favorita. Imi place foarte foarte mult, fiindca e o poveste destul de misterioasa, despre viata unei fete care calatorea cu trenul. Are un sfarsit cu totul neasteptat… De obicei, imi place sa citesc romane de dragoste… ma linistesc”.
Catalina ne recomanda cu toata caldura sa citim aceasta carte, pe care o poti gasi aici.
11. Cristina Varzaru – Andre Agassi- Open. Autobiografie. ”Imi plac cartile si biografiile marilor sportivi. Nu retin citate, mai degraba situatii, momente in care s-au regasit mari sportivi, povestite in autobiografiile lor: Federer, O’Sullivan, Agassi, Mike Tyson. Imi place foarte mult autobiografia lui Andre Agassi”.
Poti citi dezvaluirile incredibile ale unuia dintre cei mai mari tenismani ai lumii chiar aici.
12. Ciprian Tatarusanu – Nerantula, Panait Istrati. Desi e o carte plina de erotism, prietenia e sentimentul cel mai puternic care il copleseste pe povestitor. ”Imi place aceasta carte pentru ca este vorba despre iubirea unor copii, o iubire sincera, fara interese ?