Români ca lumea

O șoferiță de TIR din Gorj face zilnic drumuri ca să ducă alimente românilor din zonele roșii ale Italiei

3 aprilie 2020 2 min read

O șoferiță de TIR din Gorj face zilnic drumuri ca să ducă alimente românilor din zonele roșii ale Italiei

Reading Time: 2 minutes

Avem atât de mulți #RomâniCaLumea că ar fi și păcat să nu ne mândrim cu ei!

Ea este Crina Micnescu și vine din Bumbești Jiu, județul Gorj, iar într-o perioadă atât de grea cum este aceasta face ce știe mai bine ca să îi ajute pe românii aflați la nevoie. Este șofer de TIR în Italia și face asta de 5 ani, iar în această perioadă face drumuri până la românii din Italia ca să le ducă alimente celor ce nu se pot deplasa din cauza restricțiilor din zonele roșii ale pandemiei.

Într-un interviu acordat IGJ.ro, aceasta povestește:

„Trăiesc după principiul că o singură dată se moare. Noi nu avem ce face. Trebuie să circulăm. Am un camion cu frig, cu marfă perisabilă, fructe, legume. Dacă noi ne oprim, ce se întâmplă? Am de făcut mai multe curse ca de obicei, pentru că mulţi oameni au instinctul de a-şi face provizii. Mie nu îmi este frică de faptul că o să mă infectez, pentru că sunt singură în cabină. În plus, la unităţile unde încarc şi descarc nu mai eşti lăsat să intri înăuntru. Cobor din cabină, deschid uşile, maşina este pusă la rampă, descarcă, apoi închizi uşile şi pleci. Am gel dezinfectant pe care îl folosesc de fiecare dată când cobor sau când urc. Păstrez distanţa. Am mers şi în Lombardia, dar mai mult fac curse în regiunea Veneto: Treviso, Padova, Ferrara. Nu pot să nu plec într-o cursă, că sunt trimisă în focare. Am fost la Padova, în Milano şi în Lodi, acolo un de a fost primul caz. Eu îmi fac munca aşa cum am făcut-o şi până acum“.

Pentru Crina, sărbătorile pascale vor fi petrecute alături de românii din zonele dificile. Ar fi vrut să revină acasă, dar este mai important să ajute acolo unde e nevoie:

„Îmi planificasem să vin în ţară în luna aprilie, dar din cauza acestei situaţii nu o să pot veni. În plus, trebuie să stau şi în carantină. Eu mă simt bine, lucrez şi mă simt la fel ca înainte, dar rămâne un mic semn de întrebare, pentru că simptomele nu apar la toţi oamenii. Nu se poate cunoaşte cu exactitate“.

Sursă foto: IGJ.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *