Români ca lumea

Nu exista un nume mai potrivit pentru asta. Ea e Speranța, croitoreasa de 75 de ani care acum face măști pentru toată comunitatea

8 aprilie 2020 < 1 min read

Nu exista un nume mai potrivit pentru asta. Ea e Speranța, croitoreasa de 75 de ani care acum face măști pentru toată comunitatea

Reading Time: < 1 minute

Speranța. Ce nume frumos, ce gând frumos, ce Român Ca Lumea. 

Speranța Găla este o femeie de 75 de ani care toată viața a fost croitoreasă. Trăiește în județul Gorj, în satul Brădiceni, iar într-o perioadă extrem de dificilă pentru toate comunitățile din România, mari sau mici, a decis că poate să fie unul dintre Românii Ca Lumea care fac diferența.

Folosindu-se de ceea ce a învățat să facă toată viața, Speranța a devenit persoana care dă speranță mai departe în comunitatea sa. A strâns toate materialele textile pe care le mai avea și a început să producă măști de protecție cu ajutorul mașinii sale de cusut.

Odată ce a terminat de făcut primele măști, Speranța le-a împărțit vecinilor săi, așa cum povestește și o vecină, Daniela Oprica, pentru G4Media”A început să coasă măști și să le împartă acum o săptămână celor care treceau pe drum. Toți au acceptat fericiți. Am văzut-o, întâmplător, în urmă cu două zile și i-am făcut o fotografie! Chiar m-a mișcat gestul!”

Acum, Speranța este ajutată de toate vecinile ei, care îi aduc materiale pentru a continua munca începută în această perioadă.

Poate că este momentul ca fiecare comunitate să își găsească propria Speranța.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *