Români ca lumea

Medicament pentru minte și suflet. Asistenta care împarte zâmbete pacienților cu COVID-19 din România

9 aprilie 2020 < 1 min read

Medicament pentru minte și suflet. Asistenta care împarte zâmbete pacienților cu COVID-19 din România

Reading Time: < 1 minute

Numele ei este Iulia Lăcrămioara Sterian, este asistent medical, iar alături de toate cunoștințele medicale acumulate în ani de studiu și de practică aceasta a învâțat că pacienții din spitale mai au nevoie de un lucru: un zâmbet, ca un medicament pentru minte și suflet.

Pentru că mulți pacienți sunt speriați, pentru că stresul, anxietatea și incertitudinea reprezintă provocări reale și de multe ori la fel de mari precum pandemia COVID-19, Iulia a încercat să a abordeze toată această situație cu zâmbetul pe buze, sperând că astfel va putea aduce un mic impact mai bun în viețile celor cu care interacționează.

“Nu îmi place să intru în salonul pacienților mei, și așa speriați de tot ce se întâmplă, acoperită din cap până în picioare.

Nu pot să fac nimic în privința costumului de protecție, dar azi m-am gândit să îmi lipesc în piept o fotografie cu mine zâmbind, să îi asigur că sunt același asistent medical empatic și optimist și că totul va fi bine.

Am simțit imediat când m-au văzut că a fost cea mai bună idee.”, povestește Iulia Lăcrămioara Sterian, asistent medical principal.

Îți mulțumim, Iulia, pentru că ești un #RomânCaLumea!

Sursă foto: Facebook.com/MApN.ro

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *