Povești bune

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.” Asistenta medicală din Galați așteptată acasă cu flori și aplauze după finalul turei la spital

6 aprilie 2020 < 1 min read

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.” Asistenta medicală din Galați așteptată acasă cu flori și aplauze după finalul turei la spital

Reading Time: < 1 minute

Speriată, furioasă, obosită după ture lungi la spital, Mihaela a intrat într-o zi pe Facebook și a postat un mesaj dureros. Pentru că lucrează la Spitalul Boli Infecțioase, vecinii săi de bloc s-au temut și au făcut un gest regretabil:

“Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului… Mi-au trimis poliția acasă… M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase.”

Românii Ca Lumea i-au trimis mesaje de susținere, de încurajare și i-au transmis să rămână tare, iar oficialii MApN i-au făcut o surpriză extrem de plăcută, așteptând-o acasă cu flori și aplauze, dar și următorul mesaj:

„În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.

Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că… vii acasă la finalul turei.

Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionul 284 Tancuri/ Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe.

Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este?

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *