Fără categorie Români ca lumea

Este primul roman admis la University of California Los Angeles: ''Am invatat sa lupt pentru orice victorie, dar mai important sa ma mandresc cu numele Romaniei''

2 noiembrie 2017 2 min read

Este primul roman admis la University of California Los Angeles: ''Am invatat sa lupt pentru orice victorie, dar mai important sa ma mandresc cu numele Romaniei''

Reading Time: 2 minutes

Este prima romanca admisa in UCLA – University of California Los Angeles (UCLA). Are buletin de Hunedoara. S-a nascut la Lupeni si s-a intors acasa dupa ce a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. Lucreaza acum, in orasul sau natal,  ca medic stomatalog. In iunie 2018 va parasi Romania pentru trei ani. Spera ca experienta ei sa fie fructificata corect si optim de statul cu care se mandreste si pe care l-a reprezentat cu success inca de cand era copil, fiind sportiv de performanta. Numele ei Diana Velicu si are doar 25 de ani. Suficienti ca sa spuna senin ca “a invatat sa lupte pentru orice victorie, dar mai important sa se mandresca cu numele Romaniei.
Diana a terminat Universitatea de Medicina Dentara si Farmacie ”Carol Davila”, iar acum a fost admisa in programul de rezidentiat in Ortodontie si ortopedie dento-faciala al UCLA., cea mai buna universitate de profil din toata America. Pe tot parcursul facultatii, a fost interesata de partea de cercetare si stiintifica. A mers in continuare pe acest drum, indiferent de ce credeau ceilalti.

“Spre surprinderea si fericirea mea, alte trei universitati de prestigiu din SUA, si anume Harvard University, Boston University si Tufts University mi-au inaintat o invitatie la un interviu, dar pe care le-am refuzat respectuos in urma acceptarii ofertei UCLA”, a declarat pentru Gazeta de Dimineata Diana Velicu.

Tocmai acest interes către educaţie şi sistemul de sănătate au recomandat-o ca vicepreşedinte al European Dental Students Association. Tânăra figurează şi printre participanţii la consultări la Parlamentul European.

”Am dezvoltat o pasiune catre ramura Ortodontiei si ortopediei dento-faciale, motiv pentru care m-am implicat activ in proiecte de cercetare, unele fiind premiate la congrese de specialitate”, povesteste Diana Velicu.

Diana este o studenta de exceptie si lider pentru studenti!

A fost bursiera pe tot parcursul facultatii si a avut mai multe initiative in proiecte stiintifice.  La Gala Studentului a primit titlul de ”Studentul Anului la Medicina in 2016” . Liga Studentilor din Strainatate a premiat-o de asemenea, performantele sale avand ecouri in strainatate. A fost desemnata printre cei 6 finalisti ai premiului ”Studentul anului in Romania”’.

 
Pe langa rezultatele excelente in cariera academica, Diana Velicu a fost campioana nationala la schi de 6 ori, evoluand pentru cluburile C.S.S. Petrosani si Universitatea Petrosani.
Tatal Dianei Velicu a fost miner, fiind pensionat de la Mina Lupeni.. Mama acesteia a fost asistenta medicala intr-un cabinet stomatologic, dar acum lucreaza intr-un cabinet de radiologie de la Spitalul din Lupeni.

“Primii 19 ani din viata i-am dedicat schiului alpin de performanta, fiind componenta a Lotului Național și Olimpic. Am reprezentat România cu success la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Sportul este un element esential de educatie. Am invatat sa lupt pentru orice victorie, dar mai important sa ma mandresc cu numele Romaniei. Acelasi spirit l-am păstrat si in timpul studiilor de la Facultatea de Medicina Dentara, U.M.F ”Carol Davila” Bucuresti”, povesteste tanarul medic.

 
 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *