Fără categorie Povești bune Români ca lumea

Din Londra, cu dragoste! Românul ghidat de Kobe Bryant și LeBron James care inspira oamenii să lupte împotriva diabetului

15 mai 2020 2 min read

Din Londra, cu dragoste! Românul ghidat de Kobe Bryant și LeBron James care inspira oamenii să lupte împotriva diabetului

Reading Time: 2 minutes

 

“Să știi pur și simplu că cineva a respirat mai ușor doar pentru că tu ai trăit. Asta înseamnă să ai succes” – sunt vorbe simple, dar pline de bogăție exprimate de filosoful american Ralph Waldo Emerson. Ei bine, un român trăiește zilnic căutând adevărul acestor cuvinte.

La doar 21 de ani, Horia Ciacoi a navigat incredibil de mult pe harta vieții. Furtunile i-au blocat călătoria, dar niciodată nu s-a lăsat dus de valuri. A ridicat pânzele și a mers mai departe! Acum, este student la Londra și de acolo luptă cu armele sale pentru un scop nobil – să-i ajute pe bolnavii de diabet!

Horia s-a născut în București, a copilărit la Cluj-Napoca și acum este student în capitala Regatului, la Facultatea de Business & Hospitality Management. Firul vieții sale a fost redat de “Elita României”, proiectul “pentru acei români, celebri sau nu, care vor și pot să inspire prin povestea lor”.

Sursa foto: Facebook Horia Ciacoi

De unde până unde și mai ales de ce… diabet? Totul a început în 2012, când Horia a primit o lovitură puternică – a fost diagnosticat cu diabet. Dar nu s-a predat și a început lupta! Cu ambiție, a mers mai departe…

A înțeles noul sens al vieții cu ajutorul baschetului, sportul pe care l-a practicat de la vârsta de cinci ani. “Pentru mine, baschetul este o reflexie frumoasă a vieții”, a spus Horia. Își vedea viitorul pe terenul de baschet, în cele mai puternice ligi din Europa, poate chiar în NBA, acolo unde jucau idolii săi – Kobe Bryant și LeBron James.

A rămas doar un vis… Diabetul l-a determinat să renunțe la baschetul de performanță. Din cauza bolii, a suferit două operații la piciorul stâng. Dar nimic nu l-a doborât, iar baschetul și idolii săi l-au făcut să înțeleagă că poate fi mai bun și mai înțelept prin ajutorul acordat oamenilor suferinzi.

“Nu las diabetul să-mi șteargă zâmbetul de pe buze”, este mesajul lui Horia, transmis prin “Elita României”. După ce își va termina studiile, Românul Ca Lumea are în plan să facă un master în Elveția, pe același profil ales în Anglia. Pe termen lung – visează să devină manager de evenimente în NBA.

Tragedia lui Kobe Bryant l-a afectat. Dar ce a învățat de la marele baschetbalist l-a făcut să-și continue drumul. “Am învățat să fiu disciplinat, modest, să muncesc din greu pentru visele mele și, mai presus de toate, să las ceva în urmă, pentru generațiile viitoare”, a spus Horia.

Iar de la LeBron a invățat ce înseamnă “munca în echipă”. Asta l-a făcut să se implice în înființarea unei fundații care să ajute persoanele în lupta cu diabetul. În ultimul an a reușit să strângă în jurul său oameni care să-l ajute să transforme acest vis în realitate.

Până atunci, Horia încearcă să ajute cu sfaturi pe cei bolnavi. Mulți oameni îi scriu, iar el consideră că e de datoria sa să lase în urmă o lume mai bună.

“Dacă prin propria experiență pot inspira și pe alții să trăiască fericiți cu această boală, atunci mă consider un om împlinit”… sunt cuvintele unui Român Ca Lumea de 21 de ani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *