Fără categorie Români ca lumea

Anonima in tara, premiata printre vedete la Hollywood! O romanca cel mai bun producator de film in 2017!

15 septembrie 2017 4 min read

Anonima in tara, premiata printre vedete la Hollywood! O romanca cel mai bun producator de film in 2017!

Reading Time: 4 minutes

Are 32 de ani, iar numele ei va ramane in istoria cinematografiei romanesti. Chiar daca multi dintre noi nici macar nu stim de existenta ei. Americanii insa o iubesc, o apreciaza si o respecta la adevarata ei valoare. 
Silvia Epure, tocmai a castigat titlul de cel mai bun producator de film al anului, in cadrul Festivalului International de Film ,,48 hours”, intr-o gala grandioasa care a avut loc la Hollywood pe 10 septembrie. Silvia Epure a castigat titlul de ”Woman filmmaker of the year”, pentru filmul ”Ofelia”, productie care a cules laurii, obtinand opt premii, din cele 14 nominalizari, inclusiv premiul pentru cel mai bun film. Astfel, filmul produs de Silvia Epure urmeaza a reprezenta Los Angeles la Festivalul de Film de la Cannes:

”Nu m-am asteptat nici o secunda sa fiu nominalizată si este o mare onoare pentru mine. Este o seară minunată şi incredibilă. Încă suntem emoţionaţi de tot ce ni se întâmplă”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Silvia Epure.

Cum a inceput povestea Silviei Epure
Originara din Vaslui, Silvia a ajuns la Los Angeles in 2011, unde a urmat studii de specializare pe film. In 2015, a ajuns sa colaboreze cu regizorul roman Andrei Zinca si cu Vox Studio din Los Angeles. ”Ofelia”, filmul care i-a adus Silviei Epure titlul de ”Woman filmmaker of the year”, este regizat de Fabiola Stevenson si are in rolul principal una dintre cele mai titrate actrite din Mexic, Beatriz Aguirre.
Festivalul concurs de film “48 Hours” exista din 2001 si este considerat unul dintre cele mai mare de acest gen din lume, avand loc in peste 130 de orase din intreaga lume si in ultimii ani are screeninguri la Cannes Film Festival Short Film Corner:

“Sunt incredibil de onorată și binecuvântată pentru seara aceasta! Ce minunată și incredibilă zi! Îți mulțumesc, Doamne! Și îți mulțumesc ție, Tati, că mă veghezi din ceruri!”, a postat Silvia Epure pe pagina sa de socializare. 
”Echipa noastră a castigat Best Film of Los Angeles, Woman in film of the year, Best actress, Best writing, Best original music score, Best use of line, Best use of prop, Runner up Best directing”, a completat Silvia Epure.

Premiul “Woman filmmaker of the year” este oferit anual de Asociatia “Woman in Film” – care sustine si promoveaza cariera femeilor care lucreaza in industria filmului, in cadrul Festivalului International “48 Hours Film Project” din Los Angeles. Acest premiu nu este insa o surpriza pentru cei care o cunosc pe producatoarea din Romania. Silvia Epure se afla pentru al treilea an consecutiv in competitia cinematografica din L.A. Inainte ca “Ofelia” să câștige „Best Film of Los Angeles 2017”, alte doua scurtmetraje semnate de tanara producatoare din Romania au fost nominalizate la categoria “Cel mai bun film” din Los Angeles.

O experienta de peste 13 ani in producatia tv 

Tanara povesteste cu modestie despre primele colaborari in materie de productie de film: „Am avut ocazia sa fiu producator asociat, acum patru ani, pentru un lungmetraj cu Bruce Dern si Peter Fonda. Apoi am lucrat în echipa de producție a unui film cu Bai Ling, săptămâna viitoare, filmam ceva pentru Festivalul Brazilian – “I am Erica”.
In prezent, Silvia Epure locuieste in Los Angeles, insa are mai mereu bagajul facut la usa. Lucreaza cu mai multe echipe de productie tv si de film atat din tara, cat si din strainatate – Europa, SUA, Asia ori Africa: “Din 2012 traiesc printre avioane”, spune cu sinceritate.
A urmat cursuri in productie cinematografica la New York Film Academy – Universal Studios, dupa ce in tara a absolvit cursurile de masterat in “Arta si Imagine” la Centrul de Excelenta un Studiul Imaginii – Universitatea Bucuresti. Iar acum isi propune sa urmeze un masterat de film si in Statele Unite.
Silvia Epure spune ca este la inceput de drum în producția de film, dar ca are numeroare numeroase planuri, inclusiv pentru Romania:

“Am lucrat in Romania si acum trei ani. Imi doresc din suflet sa am oportunitati in viitor prin care sa arat lumii cat de speciala este tara noastra si cat de minunati sunt oamenii de la noi. Reprezint tara mea, România, oriunde merg. Sunt foarte mandra ca sunt romanca si unul dintre punctele forte ale echipei noastre a fost tocmai acest caracter international impresionant: regizoarea e din Mexic, compozitorii sunt din Brazilia, DP-ul e din Germania, editorul din Canada, asistentul din India, eu sunt din Romania”, marturiseste tanara producătoare.

In drumul spre Cannes, „Ofelia” va ajunge mai intai la Paris, unde va concura in competitia finala a Festivalului “48 Hours Film Project”/“Filmapalooza”, care va avea loc in martie 2018. Cele mai bune 10 productii desemnate vor putea fi vizionate apoi la Cannes Corner for Short Films 2018.

Povestea filmului

”Ofelia” este povestea de dragoste a unei batrane, care incearca sa il aduca in stare de luciditate pe sotul ei. “Barbatul langa care a trait peste 60 de ani si care i-a fost mereu alaturi sufera de boala Alzheimer si nu isi poate aminti nimic decat in momentul in care gusta un vin special, oferit la aniversarea casatoriei lor. Practic, filmul prezinta momentul in care este servit ultimul strop din acest vin ”al aducerii aminte’”, a povestit Silvia Epure pentru site-ul de stiri al TVR.
 
 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *