Super afacerea cu “Arborele printesei”! Povestea romanului care are o cultura exotica de 30.000 de euro/hectar

Copacul Paulownia sau “arborele printesei” este recunoscut pentru lemnul lui extrem de rezistent si de usor, care poate fi folosit foarte usor in confectionarea mobilierului de lux sau a instrumentelor muzicale.

Paul Basoc a avut ideea geniala sa cultive in Romania celebrul copac. A inceput de la 4 hectare, in judetul Arad, iar acum are o cultura de peste 150 de hectare in judetele Bihor, Satu Mare, Botosani si Hunedoara.

„Mi-am infiintat propria pepiniera cu laborator. In functie de zona in care se infiinteaza plantatiile, comercializam soiul care se preteaza la conditiile de acolo. Pe un hectar de teren agricol se planteaza 600 de bucati de rasad pentru arborii cultivati pentru cherestea. Primavara executam plantatii cu rasaduri si toamna, plantatii cu butasi”, a spus Paul.

Odata plantat, arborele Paulownia creste foarte repede. Inca din primul an, planta atinge o inaltime medie de 3 metri. In plus, copacii se planteaza o data, iar in 10 ani se taie de trei ori, avand capacitate de regenerare rapida, lucru care aduce venituri mari investitorilor. Un arbore de Paulownia sanatos poate rezista timp de 80 – 100 de ani.

Cultura de Paulownia poate aduce un venituri anuale de pana la 30.000 de euro pe an, spune Paul.

Alti Romani ca lumea