Radu Ionescu – Omul care a construit sediile celor mai cunoscute companii.

Era anul 1983. Radu Ionescu avea 21 de ani si era student la Constructii, cand a hotarat sa plece in Elvetia la unchiul sau si sa-si termine studiile la Lausanne. Aflat intr-unul dintre cele mai bogate orase din lume, Radu si-a dat seama ca e foarte probabil sa nu se mai intoarca vreodata in Romania.

Dupa ce si-a terminat studiile, proaspatul inginer constructor a lucrat pe mai multe santiere din oras, insa marea provocare a venit in anii ’90, cand a fost desemnat manager de proiect pentru renovarea sediului companiei Nestle, de pe malul lacului Geneva, un proiect in valoare de 180 de milioane de franci.

Proiectul a fost un mare succes, iar Radu a vizitat Romania la scurt timp dupa, fiind prima lui vizita la 10 ani de la parasirea tarii. L-au impresionat romanii plini de speranta si dornici sa faca lucruri, abia iesiti de sub comunism. Tara deborda de entuziasm, dar pentru el era deja prea tarziu sa se intoarca: avea in Elvetia o sotie si un copil care-l asteptau si provocari profesionale mult mai interesante si mai sigure.

S-a intors la Lausanne si a continuat cu proiectele mari. McDonald’s si Carrefour s-au numarat printre clientii lui Radu si astfel a pus “bazele” increderii marilor branduri intr-un inginer roman. Un inginer roman care nu a uitat de tara lui si s-a implicat intr-un proiect uitat din Bucuresti; datorita lui, acum cateva luni s-au reluat lucrarile un complex de locuinte de pe malul lacului tei, ale carui lucrari au fost oprite in 2012 din cauza unei firme de constructii care a intrat in insolventa.

Poate ca acum nu mai are de ales si ar fi vrut sa traiasca succesul aici, dar,  casa cu casa, Radu isi construieste acel… “acasa”.

sursa: Ziarul Financiar

Alti Romani ca lumea