A mers la Olimpiada de astrofizica cu bani din donatii si a castigat argintul!

Cu steagul Romaniei in maini. Asa a primit David medalia de argint la Olimpiada de astrofizica. Un adevarat Roman Ca Lumea.

David a plecat in China cu bani din donatii, iar statul nu are nicio contributie la performanta pe care romanul nostru a realizat-o acolo. David a mai castigat o medalie de aur la Olimpiada de astronomie din Sri Lanka.

A fost cea mai mare olimpiada internationala la care am participat pana acum. Au fost 200+ de participanti din 39 de tari si chiar s-a simtit atmosfera de olimpiada, de competitie. Mie mi s-au parut mai grele subiectele ca in Sri Lanka, in mare parte deoarece au fost si subiecte de astrofizica”, spune David Turturean, olimpic international.

Pentru a ajunge la Beijing, David a strans bani pe cont propriu. Nu a intrat in primul lot, singurul pentru care Ministerul Educatiei decontează cheltuielile.

Cu argint s-a intors acasa si Paul, colegul lui David de la Colegiul National Stefan cel Mare din Suceava.

Concursul a fost foarte strans, competitia acerba. Am incercat sa fiu cat mai putin stresat ca sa pot duce acest maraton de probleme pana la capat”, spune Paul Rebenciuc, olimpic international.

 

Alti Romani ca lumea