Un român și-a scos Dacia 1300 la plimbare pe străzile pustii din New York

Un român și-a scos Dacia 1300 la plimbare pe străzile pustii din New York

Reading Time: < 1 minute

În „Orașul care nu doarme niciodată” lucrurile arată mai diferit ca oricând. New York este actuala casă a unui român născut în Brașov, Eduard Palaghiță, care este recunoscut oriunde ar merge pe străzile altădată agitate ale New York-ului datorită mașinii sale speciale, o Dacie 1300.

La 12 ani, Eduard ajungea în Statele Unite ale Americii, avea 12 ani, iar unul dintre marile sale visuri a fost să aducă peste ocean o Dacie pe care să o conducă în marea metropolă americană.

„Totul a început când am venit în State în 1995, la vârsta de 12 ani. Ţin minte că am întrebat-o pe mătuşa mea dacă aici sunt Dacii. A râs puţin şi mi-a spus că cert nu. De atunci mi s-a pus pata – ce mişto ar fi să fie o Dacie în State. Ţin minte că în liceu căutam pe internet poze cu Dacia. Era doar un site care avea poze cu Dacia – romaniancars.net. Intram pe site destul de des, mă bucuram tare mult când vedeam o poză nouă cu o Dacie. Cred că am citit istoria Daciei de vreo 100 de ori. Când eşti departe de casă te bucuri să vezi orice îţi aminteşte de locul unde ai copilărit”, a povestit acesta la Promotor.

Eduard a reușit să își achiziționeze o Dacie 1300, a adus-o în SUA, unde este recunoscut acum la tot pasul datorită mașinii sale.

Zilele acestea, Eduard a scos Dacia 1300 la o ședință foto pe străzile pustii ale New York-ului, cel mai afectat oraș din SUA de coronavirus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *