Povești bune

Tinerii din România care au început să facă viziere pentru medici din obiecte uzuale. Cum a ajuns un bidon de apă o posibilă armă în lupta cu pandemia COVID-19

9 aprilie 2020 2 min read

Tinerii din România care au început să facă viziere pentru medici din obiecte uzuale. Cum a ajuns un bidon de apă o posibilă armă în lupta cu pandemia COVID-19

Reading Time: 2 minutes

Momentele dificile cer inițiativă, determinare, implicare și muncă neîntreruptă. Așa a apărut și această poveste a unor tineri din România care au decis să construiască viziere pentru medici din obiecte uzuale aflate la îndemâna fiecăruia dintre noi.

Alin Motica, Head of Product Group – Battery Management, la HELLA, a povestit inițiativa pe care a avut-o alături de colegii săi de la firmă și cum au reușit ca din bidoane de 5l de apă să realizeze un design eficient pentru viziere.

„Un grup de colegi a inceput saptamana trecuta un miniproiect plecand de la intrebarea: “cum ar putea fi facute viziere pentru medici, din lucruri care ne sunt la indemana, in caz ca ar fi o penurie de materiale, ulterior, in varful crizei ? ” Si am avut doua etape: in prima etapa Tudor si Emanuel venit cu o idee cum sa ai un model de viziera incastrat in peretele sticlei de bauturi. Adica producatorul sa regandeasca sticla de 5L (spre exemplu) in asa fel, incat, dupa ce golesti continutul sa poti sa o tai exact sub forma de viziera.”

„In a doua etapa, cum avem si designeri buni: Cristian, Florin si Valentin din echipa lui Daniel au facut peste weekend cateva modele 2D si 3D pentru asemenea solutii. E clar ca vorbim despre un design rapid, perfectibil, dar unele solutii pot fi date producatorilor de sticle ca sa isi construiasca design-ul complet, iar unele solutii pot fi folosite ca tutoriale pentru noi: cum sa construim ceva cu un pet si o foarfeca 🙂 Modelele sunt mai jos (sunt disponibile si ca open source in format editabil aici: https://lnkd.in/ehkU4Nk ) si le punem in speranta ca vor inspira si pe alti entuziasti sau producatori sa dezvolte mai departe aceasta idee. Super idee, super design, bravo!”

Felicitări pentru implicare și inițiativă!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *