Românul Ca Lumea care, la 24 de ani, a ajuns la antrenor la Southampton

Românul Ca Lumea care, la 24 de ani, a ajuns la antrenor la Southampton

Reading Time: 2 minutes

Dacă ar fi fost fotbalist, atunci mulți l-ar fi considerat încă un puști. Are 24 de ani, dar zilnic când intră pe terenul de fotbal trebuie să fie cel mai matur de acolo, pentru că meseria îl obligă.

Numele său este Dragoș Căvășdan și este unul dintre acei Români Ca Lumea care impresionează în Europa. În prezent, Dragoș este antrenor la echipa U16 a lui Southampton, club de fotbal care joacă în Premier League la seniori și pentru care Florin Gardoș a evoluat o perioadă de timp.

Cum a ajuns Dragoș la Southampton? La 18 ani a fost acceptat la Facultatea de Sport și Științe Sociale a Solent University din Southampton, iar de acolo a reușit să facă pași impresionanți pentru a ajunge unde este acum. Într-un interviu acordat TelekomSport, acesta povestește:

„Am terminat Facultatea de Sport, Sănătate şi Ştiinţe Sociale la Universitatea Solent din Southampton, secţia Studii în Fotbal. Între timp am obţinut licenţa de antrenor prin Federaţia Engleză de Fotbal şi dacă situaţia va fi favorabilă, urmează licenţa B, la anul. În urma unor cercetări iniţiale şi discutând cu un prieten din Cluj pe probleme sportive, am ajuns la concluzia că Southampton este un oraş cu foarte mult potential în ce priveşte fotbalul juvenil şi îmi oferea educaţia sportivă necesară”.

„În primul rând, la nivel de copii şi juniori am să urmăresc mereu dezvoltarea lor individuală, atât în teren cât şi în afara lui. Pun accent pe creativitate, libertate şi gândire critică şi analitică, prin analizele video pe care le facem şi discutăm, prin lipsa instrucţiunilor fizice de pe margine şi prin continuitatea pe care o avem în ce facem indiferent de rezultate sau de cum suntem percepuţi. Căutăm să promovăm jucători la academii. Momentan, clubul o duce bine în această privinţă, de la grupele mai mici avem jucători care au plecat şi la Southampton. Unul dintre ei a semnat un contract profesionist cu Chelsea… Mult lucru cu mingea, protejarea mingii şi procedee tehnice de a scoate adversari din joc”, spune acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *