Povestea Simonei Măierean, prima femeie-pilot pe supersonic din România, care acum a zburat 40 de ore sa aducă în țară 100.000 de combinezoane pentru medici

Povestea Simonei Măierean, prima femeie-pilot pe supersonic din România, care acum a zburat 40 de ore sa aducă în țară 100.000 de combinezoane pentru medici

Reading Time: < 1 minute

La vârsta de 24 de ani, numele ei devenea cunoscut în toată țara. Simona Măierean devenea prima româncă pilot pe un avion supersonic MIG-21 LanceR, iar la vârsta de 34 de ani devenea copilot pe C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile.”, declara atunci Simona.

11 ani au trecut de la acel moment, iar Simona tocmai a revenit în țară după 40 de ore de zbor din Coreea de Sud, cu un transport extrem de important pentru medicii din România în lupta cu COVID-19, de 100.000 de combinezoane de protecție.

”În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal.”

”A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers.”, povestește Simona Măierean pentru pagina oficială de Facebook a MApN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *