VIDEO EMOTIONANT | Aparitia unor romani imbracati in portul popular in inima Europei a facut senzatie

In anul centenarului, un clip emotionant care vorbeste despre Unire si dorul de tara  a devenit viral pe internet. Clipul a fost realizat de romani din diaspora, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

“Sa nu ne ratacim in lume!” este mesajul filmuletului postat de organizatia romaneasca Agora for Life, care militeaza pentru prezervarea patrimoniului naţional. Filmuletul de 2 minute si 4 secunde arata cum romani si romance imbracate in costume traditionale se intalnesc in inima Europei, in Grand Place din Bruxelles, Belgia. Aparitia lor face senzatie. Lumea ii priveste cu uimire si intoarce capetele privind admirativ extraordinarul port popular romanesc. “Fratii sunt frati oriunde in lume, iar sangele apa nu se face” – pare sa transmita imbratisarea celor care se simt romani in toata fiinta lor si se prind intr-o Hora a Unirii.

Să nu ne rătăcim în lume!

Într-o zi friguroasă, sub un cer plumburiu, straiele noastre au luminat una dintre cele mai frumoase piețe din lume: Grand Place din Bruxelles.Femeile care au țesut și cusut costumele pe care le-am purtat poate că nu au ieșit niciodată din satul lor. Dar straiele create de ele au ajuns la mii de km depărtare, să vorbească despre măiestria lor. Și despre un neam creativ și generos.Să nu ne rătăcim în lume!Cu mulțumiri tuturor celor care au participat la filmare!Bruxelles, 2018Scenariu: Agora for Life, Alex Mirea.Film realizat de Alex Mirea#Centenar #MareaUnire #comunitatearomaneascaBelgia

Publicată de Agora for Life pe Vineri, 23 Noiembrie 2018

Citeste mai mult: adev.ro/piqxoh

Alti Romani ca lumea