Vicentiu Paschevici

De la montat mobila la o afacere inovatoare in online.

Vicentiu Paschevici Tudor lucra la o fabrica de componente IT in Medias in 2006, cand s-a hotarat sa plece in Canada, impreuna cu sotia lui. Avea 27 de ani si era nemultumit cu salariul de 900 de lei din tara, asa ca a vorbit cu mai multi prieteni din Calgary sa vina acolo si sa-si incerce norocul.

La inceput, a montat mobila. Castiga de 5 ori mai mult ca in tara, dar munca era aproape istovitoare: “Nici n-aveam timp sa invat limba din cauza programului”, marturiseste Vicentiu, care dupa un an a facut trecerea de la salopeta la costum si s-a angajat ca proiectant conducte de petrol, el fiind absolvent al Facultatii de Petrol si Gaze. Lucrurile aratau din ce in ce mai bine pentru el, iar venitul lunar i s-a dublat. N-a stat nici aici prea mult timp; si-a gasit de munca in alta companie petroliera, unde oferea consultanta pe domeniul petrolului si gazelor. Intre timp, evident, a invatat si limba.

De cand parasise Romania, visul lui Vicentiu era sa aiba business-ul lui, asa ca in urma cu 5 ani a pus impreuna cu un prieten canadian bazele unui proiect online foarte interesant: o platforma care face legatura intre oamenii de afaceri romani si potentialii clienti. Astfel, prin aceasta “punte”, el a reusit sa faca cunoscute afacerile romanilor din SUA, Canada, Australia, dar mai ales Romania.

Un roman ca lumea, cu o idee ca lumea pentru altii romani ca lumea. Bravo, Vicentiu!

Alti Romani ca lumea