Valentin Pawlik

A plecat fara niciun ban si acum are o afacere unica in lume.

Valentin Pawlik e din Targu Mures si a plecat acum 15 ani la Paris pentru a-si continua studiile in inginerie mecanica si pentru a gasi un loc de munca pe care nu l-ar fi gasit in tara. Socoteala de acasa, din Targu Mures, nu s-a potrivit cu cea din targ, de la Paris. Dupa ce a terminat studiile, el a lasat Parisul pentru Cambodgia, acolo unde a profesat in toate domeniile, mai putin in cel pe care il terminase cu acte.

Fire descurcareata, Valentin a incercat de toate in cautarea carierei de vis: constructii de lemn, electrica si chiar marketing. Nu s-a temut sa se reinventeze de fiecare data si sa riste totul. Riscul i-a adus si afacerea vietii lui, atunci cand i-a venit ideea sa faca un complex turistic de corturi plutitoare, pe un rau din Cambodgia. Nu avea bani, asa ca s-a imprumutat de un milion de dolari (da, un milion de dolari!) la un prieten american pe care il cunoscuse acolo.

“4 Rivers Floating Lodge” e numele locului de vis creat de romanul nostru pe raul Tatai. Un hotel plutitor de lux, format din 18 corturi si dotat cu plasme si internet Wi-Fi, o idee unica in lume. Complexul genial al lui Valentin a gazduit mii de turisti pana acum, printre care si jurnalisti de la New York Times sau The Guardian, care au platit in jur de 200 de dolari pentru o noapte in corturile de pe apa.

Desi se bucura de un succes urias la 8000 de kilometri de Romania, romanul ca lumea din Cambodgia revine acasa in fiecare an, la familia si prietenii lui din Mures. “Cel mai rau imi pare ca nu pot sa vin acasa de Craciun, pentru ca aici e varful sezonului atunci si nu pot pleca. Imi e atat de dor de un Craciun alb”, marturiseste mureseanul nostru care a inovat turismul prin ideea lui senzationala.

Alti Romani ca lumea