Unul dintre cei mai buni matematicieni din lume e roman! Ce spune despre scoala romaneasca

Sergiu Hart, israelianul de origine română predă teoria jocurilor, ramură a matematicii aplicate, în cadrul Universității Ebraice din Ierusalim, dar chiar și în cadrul celor mai importante universități ale lumii. Din 1991 este director al Centrului pentru raționalitate, pe care l-a și înființat.

Profesorul s-a născut în 1949 la București, iar la vârsta de 14 ani a plecat cu familia în Israel. Spre surpriza tuturor, Sergiu nu a uitat limba română și își aduce aminte cu nostalgie de locurile în care a copilărit. Într-un interviu pentru Adevărul, Sergiu, povestește despre perioada în care a trăit în România:,,După 50 de ani de la plecarea din România, în 2014 m-am întors în țară cu întreaga familie, am văzut casa în care am locuit și am vizitat România. Primii ani de școală i-am făcut în România și pot spune că școala de atunci era chiar foarte bună’’.

Studiile le-a definitivat la Ierusalim, iar lucrarea sa de doctorat ,,Teoria jocurilor de cooperare’’ a fost coordonată de Robert Aumann, laureat al Premiului Nobel în 2005 pentru realizări deosebite în domeniul științelor economiei. După finalizarea doctoratului a predat la Universitatea din Tel Aviv, iar în 1976 pleacă în Statele Unite, unde devine profesor în cadrul Departamentului de Economie al Universității Harvard și Stanford.

Teoria jocurilor se ocupă în primul rând cu analiza deciziilor în situații multiple, pentru că fiecare om este diferit. Astfel, poți lua cele mai bune deciziile cele mai bune, să alegi, să selectezi și să ai în același timp o strategie bine pusă la punct, care implică cunoștințe din domeniul matematicii, economie, științe sociale și comportamentale.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea