Un roman de 42 de ani conduce o echipa de 7.000 de oameni in Japonia!

Succesele lui Costin Mândrea și Călin Drăgan merită cunoscute atât la noi în țară cât și în multe alte țări. Cum la doar 42 de ani să devii vicepreședintele și președintele unei companii cu renume internațional, și să-ți fie încredințat managementul unor sume cu 9 zerouri, aflați din istoria de mai jos.

Costin Mândrea are 42 de ani şi de circa un an este vicepreşedinte şi director comercial al Coca-Cola East Japan, cel mai mare îmbuteliator din Japonia şi al patrulea cel mai mare îmbuteliator de la nivel mondial, cu afaceri anuale de circa 5 mld. euro (563 mld. yeni). El coordonează astfel o echipă de 7.000 de oameni, conform zf.ro.

„În acest moment sunt responsabil pentru strategia, planurile şi rezultatele departamen­tu­lui comer­cial, o echipă de circa 7.000 de oa­meni. Împreu­nă cu echipa mea distri­buim pro­du­sele Coca-Cola către o reţea diversă de clienţi.“

Costin Mândrea este vicepreşedintele Coca-Cola East Japan, pe când un alt român, Călin Drăgan, este preşe­din­tele acestei companii. Amândoi şi-au început cariera local, însă Mândrea a plecat apoi mai repede peste graniţă, acti­vând pe mai multe pieţe din Europa şi din afara ei.

„Toată cariera mea a fost multigeografică şi multi­cul­turală, schim­bând România pe alte state din Europa, res­pec­tiv Grecia, Italia şi Polonia, apoi pe Rusia şi acum pe Japonia.“

A studiat la Facultatea de Automatică din cadrul Uni­ver­sităţii Politehnice din Bucureşti, iar imediat după absol­vire, pe 1 octombrie 1998, s-a angajat în cadrul Coca-Cola la Ti­mişoara. Executivul s-a mutat în Japonia în toamna lui 2014, în poziţia de senior executive, marketing and com­mer­cial leadership, pentru ca nouă luni mai târziu să preia po­zi­ţia actuală. Înainte de Japonia, a lucrat timp de cinci ani pen­tru Coca-Cola Eurasia, cu bază în Moscova.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea