Un roman actionar la cea mai nordica echipa din lume! Cum ajuta turismul romanesc

Alexandru Cuc este un roman care este actionar la cea mai nordica echipa din lume! Alexandru locuieste in Norvegia din 2001 si este primul roman ajuns in Skjervoy, insula din Oceanul Inghetat in care 10% din locuitori sunt, acum, romani.  Alexandru Cuc este din Luna, localitate de langa Campia Turzii.

 

Alexandru Cuc este fratele mai mic cu 17 ani al lui Mihai Cuc, fost conducator la ISCT, in prezent la CSM Campia Turzii. Activeaza intr-o echipa de romani, cu care participa la turneele de fotbal in sala din zona. A fost si presedinte al echipei locale de fotbal, la care a facut niste transferuri importante, respectiv jucatori care au activat in trecut la ISCT sau la alte cluburi din judet.

In 2009 a cumparat actiuni la cel mai nordic club de fotbal, Tromso IL. Este pe o lista in care si-au mai facut loc 30 de norvegieni si ceva companii din zona.

“Am inceput sa merg la meciuri. E atat de civilizat aici! Toti actionarii isi cumpara bilet. Poti avea orice functie, patron, mare sef, toata lumea isi cumpara bilet”, declara Cuc pentru gsp.ro

Si a deschis o agentie de turism care aduce norvegieni in Romania, Dracula Tours.

Alti Romani ca lumea