Un preot roman aflat in Irlanda de Nord munceste la curatenie pentru a-si completa veniturile

Un preot ortodox din Romania aflat in Irlanda de Nord la o mica parohie din localitatea Ballymena, comitatul Antrim, munceste cateva ore pe zi la curatenie, pentru a-si completa veniturile.

Numele lui este Cornelius Clepea, iar parintele pastoreste o comunitate de aproxiamtiv 20 de persoane. Cum contributia acestora este prea mica, preotului roman nu i-a fost rusine sa se apuce de munca.

La sfarsit de saptamana, parintele Clepea slujeste pentru micuta comunitate de romani. El spune ca nu este singurul preot ortodox din Marea Britanie care au un al doilea loc de munca. „Lumea se schimba”, a spus el.

“O slujba trebuie sa fie facuta cu inima si cu placere, pentru ca daca nu, orice loc de munca devine foarte, foarte dificil. Eu am inteles ca trebuie sa iubesc tot ceea ce fac si eu asta fac”, spune parintele.

Slujbele le tine in Biserica Catolica din Ballymena. Desi cultele ortodox si catolic sunt diferite, parintelui Clepea i se permite sa oficieze in biserica din centrul orasului Ballymena. Preotul paroh de la Biserica Tuturor Sfintilor din Ballymena, Patrick Delargy, spune ca parintele Clepea este “un exemplu veritabil al unui preot muncitor”.

“Cornelius a studiat la un nivel foarte inalt, dar a ales sa vina aici pentru a lucra la Ballymena, printre oamenii săi, printre români. El are acum un loc de munca foarte, foarte diferit de ceea ce a facut inainte si cred ca este o persoana remarcabila, din acest punct de vedere”, a spus parintele Delargy.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea