Un oradean a plantat de unul singur 27.000 de lalele!

Un oradean a schimbat total fata unui parc din orasul sau natal. Lalele au fost plantate fara ajutorul nimanui si pe cheltuiala proprie, intr-un demers prin care incearca sa readuca zonei farmecul de altadata.

Marius Sarbu este un artist pasionat de flori si detine o florarie aparte, din care se aude tot timpul, in surdina, muzica clasica, pentru ca el crede ca are un efect benefic asupra plantelor. Marius a mostenit pasiunea pentru flori de la bunica sa, care a fost si ea florareasa. Toamna trecuta a cumparat cu toti banii pe care ii avea 27.000 de bulbi de lalea.  Vacantele de vara si le petrecea, cand era la liceu la o sera de flori din Ungaria, unde a si studiat cativa ani, ulterior:

”In fiecare vacanta de vara ma duceam la Debretin, la solariile de cultivare de flori, ca sa imi castig banuti. Incet, incet am invatat fiecare floare ce secret are ca sa creasca frumos”. 

A terminat liceul CFR, dupa care a lucrat intr-o banca si a studiat regia de film la Budapesta. Acolo a lucrat si la o florarie pentru ca spune el, ”prin oricate domenii am trecut, dintotdeauna mi-a ramas pasiunea mea”.  Dupa 12 ani s-a intors in Oradea, unde si-a deschis propria florarie. Este una aparte, in care muzica clasica se aude intreaga noapte.

Primarita orasului Oradea a laudat aceasta initiativa si a declarat fericita: ”Suntem foarte bucurosi sa aflam ca exista cetateni, ONG-uri care doresc sa se implice, sa intretina domeniul public. Ii sprijinim cu ce putem, in primul rand le permitem sa ameneze”, a spus purtarul de cuvant al Primariei Oradea, Anca Grama.

Covorul miilor de lalele este impresionat pentru oradeni. Acum parcul este vizitat si de oameni din alte orase pentru a vedea Parcul Libertatii. Se opresc sa admire peisajul multicolor, iar cei mai multi isi fac fotografii. Parcul unde se afla covorul de lalele a fost acum multi ani, un loc de promenada al oradenilor. Marius spune ca prin gestul sau, a incercat sa reinvie atmosfera de odinioara a zonei.

Se spune ca nu se face primavara cu o floare. Cu 27.000 sigur se face. Iar daca 100 de oameni ar face astfel de gesturi, cu totii am avea o primavara mai frumoasa. Romani ca lumea. Multumim, Marius.

 

Alti Romani ca lumea