Un genist roman e in prima linie in lupta impotriva ISIS!

Trupa de genisti care lupta impotriva Statului Islamic este condusa de un roman. La doar 38 de ani, maiorul Dragos Gheorghe coordoneaza genistii care trebuie sa tina in siguranta trupele irakiene ce duc lupte in fiecare zi cu teroristii islamisti. Acestia monteaza peste tot bombe artizanale in teritoriile ostile sau parasite deja.

La o baza de antrenament NATO din Spania, romanul nostru tine sedinte zilnice pentru pregatirea echipelor de experti in detectarea si dezamorsarea bombelor. Misiunea maiorului este cu atat mai importanta, fiind prima misiune de acest gen pe care NATO o pregateste pentru Irak. Pana acum, pregatirea se facea in Iordania.

Sunt arme foarte ieftine, usor de obtinut si extrem de eficiente. Efectul asupra populatiei este sa provoace teama si, bineinteles, sa ucida oameni, a explicat directorul Centrului de Excelenta al NATO, Juan Enrique Gomez Martin.

De priceperea romanului nostru depind vietile a mii de civili irakieni si soldati. Localnicii fug din calea razboiului, iar casele goale sunt umplute cu bombe artizanale. Au fost descoperite bombe pana si in dulapurile cu haine sau in cuptoare, iar Dragos Gheorghe nu isi permite niciun pas gresit: “Responsabilitatea este foarte mare pentru ca stundentii nostri sunt luptatori care dupa cursuri se intorc sa lupte, marturiseste maiorul care este expert in dispozitive explozive.”
Cand un oras este parasit sau eliberat este foarte probabil sa fie intesat cu bombe artizanale: in locuri publice, institutii, monumente sau in casele oamenilor. De accea sunt foarte multe pierderi in randul trupelor irakiene. Cu alte cuvinte, misiunea lui Gheorghe Maior este sa pregateasca aceasta echipa care sa ii ajute pe oamenii de rand sa se intoarca in siguranta in casele lor:

Obiectivul nostru principal este sa oferim sfaturi de calitate si sa le dam absolventilor nostri expertiza de care au nevoie pentru ca la randul lor sa-i invete pe altii cum sa devina specialisti in detectarea bombelor artizanale.

Ii dorim mult succes maiorului nostru, speram sa se intoarca sanatos acasa si sa isi indeplineasca misiunea. In functie de rezultatele din Irak, maiorul ar putea fi folosit de NATO si in alte misiune in care sa salveze mii de vieti.

Alti Romani ca lumea