Remi Radulescu, romanul premiat cu AUR la Bruxelles

A inventat un dispozitiv salvator in cazul unui seism.

Remi Radulescu are 57 de ani si este un inventator roman din Timisoara. Anul acesta a participat la Salonul International de Inventii de la Geneva si a primit 28 de medalii, dintre care 18 de aur.

Ultima mare inventie a romanului nostru ca lumea este un dispozitiv mecanic de inchidere a gazelor in cazul producerii unui seism puternic. A primit o medalie de aur si doua premii speciale pentru el. Inventia sa nu este foarte costisitoare. Pentru un singur exemplar ar fi nevoie de cateva sute de euro. Dispozitivul a fost apreciat pentru ca functioneaza independent de o sursa de curent electric spre deosebire de ventilele clasice care devin nefunctionale in cazul unui seism. Din pacate, companiile de gaze din Romania nu au fost atrase de inventia lui Remi, dar inventatorul cauta investitori straini pentru a-si vinde ideile. Asa se intampla si altii se vor mandri cu inventiile romanului nostru!

Pasionat de inventii inca din tinerete, Remi Radulescu, absolvent al Institutului Politehnic si al Universitatii de Stiinte Economice, povesteste ca nu a gasit timp sa se ocupe de asta decat mai tarziu. Prima lui inventie a fost realizata in 2002. Atunci a inventat o baterie solara care incalzeste apa pentru consumul menajer, care s-a bucurat de mare succes si pe care o comercializeaza si astazi. A fost doar inceputul pentru Remi care a mai inventat un concentrator parabolic, un sistem portabil detector exhaustor pentru gaze, un distilator solar cu recuperator de caldura, o instalatie pentru taiat sloiuri de gheata, precum si o instalatie pneumatica pentru scuturat pomii, dispozitive premiate in mai multe randuri in cadrul saloanelor de inventii de la Geneva, Nurenberg si Bruxelles, dar si la alte concursuri interne si internationale.

Alta pasiune a lui Remi este sportul. Tocmai de asta a inventat si doua jocuri, Hipball si Rembal. Pentru primul dintre acestea a primit prima sa medalie de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva, in 2010.

“Am participat, ca si la Geneva, cu dispozitivul mecanic pentru inchiderea gazelor, care, ca si in alte daţi, a avut un succes deosebit; am avut 23 de comisii m obtinut o Medalie de aur, un Premiu special de la Taiwan si un Premiu special de la belgieni”, a declarat Remi Radulescu.

Bravooo, Remi! Esti un Roman Ca Lumea cu multa imagiantie! Speram ca inventiile tale sa fie apreciate in continuare!

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

 

Sursa foto: facebook Remi Radulescu

Alti Romani ca lumea