Raluca Ada Popa este una dintre cele mai de succes femei din lume. Uite de ce i-a facut oferta Google

Gigantii IT sunt dispusi sa ofere sume considerabile pentru a beneficia de proiectele ei.

La doar 28 de ani, Raluca este doctor in informatica, si-a luat doctoratul la Massachusetts Institute of Technology (MIT) si a pus la punct softul care ar putea sa ne protejeze datele confidentiale impotriva hackerilor si guvernelor.

Tanara noastra romanca este din Sibiu, iar anul acesta a castigat premiul pentru cel mai bun student roman din strainatate. Premiul a fost acordat de Liga Studentilor Romani din Strainatate in urma jurizarii realizate de peste o mie de personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari. Liga Studentilor Romani din Strainatate a sarbatorit, de curand, sase ani de activitate. 

Intre 2013-2014, Raluca a aplicat pentru un post de profesor universitar si a primit oferte de angajare la toate facultatile de top din lume: MIT, Stanford, Berkeley, Harvard sau Princeton si a acceptat oferta de la Berkeley.

Proiectul Ralucai se numeste CryptDB si inca din 2013 este folosit de companii de renume precum Google şi Lincoln Labs. Raluca Ada Popa proiecteaza sisteme informatice nedescifrate pana acum de nimeni. Mylar, spre exemplu, este un program al romancei care cripteaza datele mai bine decat orice alt program de pe piata. Programul a fost dezvoltat si publicat in 2013-2014 si este folosit de spitalul Newton-Wellesley din Boston.

Raluca Ada Popa este exemplul perfect de Romanc Ca Lumea. A plecat sa studieze in strainatate si acum este una dintre cele mai de succes femei din lume, cautata de companii de renume din domeniul informaticii.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

 

 

Alti Romani ca lumea