Pavel Popescu

Romanul care a convins medicii norvegieni sa-i ajute pe ranitii din Colectiv.

Un IT-ist roman de 28 ani care locuieste in Norvegia a facut un gest demn de un adevarat Roman Ca Lumea. A dat o lectie autoritatilor de la Bucuresti si s-a descurcat singur intr-o tara straina pentru a-i ajuta pe tinerii raniti din Colectiv.

Nu are absolut nicio legatura cu sistemul medical, dar impresionat de tragedia din clubul Colectiv, a actionat ca si cum ar fi facut asta de nenumarate ori. A stiut exact ce trebuie sa faca si nu a asteptat sa-l sune cineva si sa-l roage sa faca ceva. A batut la usa autoritatilor norvegiene si le-a cerut ajutorul pentru victimele din Colectiv.

Pavel a convins trei medici norvegieni, care la randul lor au convins alti doi medici finlandezi, sa vina in Romania si sa ofere o mana de ajutor. Au acceptat sa vina aici pe banii lor, fara sa aiba vreo pretentie. Alaturi de medicii romani, strainii au realizat centralizarea pacientilor care pot fi transportati in Marea Britanie, Norvegia si Finlanda.

Tanarul Roman Ca lumea este dovada vie ca generatia lui nu asteapta sa primeasca nimic de-a gata, ci se implica, se zbate, pe principiul “tace si face”. Asta fac romanii ca lumea. Fapte! A simtit nevoia sa faca ceva pentru semenii lui din tara si nu a stat pe ganduri. A mers la Spitalul de Arsi din Bergen, unul dintre cele mai profesioniste spitale din Norvegia si a reusit sa aduca cinci medici in Romania. Norvegienii au venit sa faca o selectie si sa ia cativa dintre pacienti, suportand ei costurile tratamentelor.

Oamenii ca Pavel ne fac sa credem ca noi ca si popor, mai avem o sansa. Este doar unul dintre romanii din Europa care si-au oferit ajutorul si au vrut sa se implice dupa tragedia in care ne-am pierdut o parte din viitorul tarii. Bravo lui si celor ca el!

Pavel Popescu: ‘‘Pur si simplu am batut la usa autoritatilor norvegiene si intr-o tara civilizata este foarte simplu sa faci asta.”

 

Sursa foto: facebook Pavel Popescu

Alti Romani ca lumea