Ovidiu Gales

A gasit o valiza cu 10 000 de lei, a inapoiat-o propietarului si binele i s-a intors.

 

Ovidiu Gales are 33 de ani si este pompier in cadrul ISU Bistrita de 9 ani. Meseria lui este aceea de a salva vieti, dar nu doar lucrul asta il face sa fie un Roman Ca Lumea.

In 2013, Ovidiu a gasit o valiza in parcarea unui supermarket. Cei 10 000 de lei nu l-au tentat deloc, a sunat pe numarul de telefon pe care l-a gasit in valiza si a inapoiat-o  proprietarului fara sa stea pe ganduri.

“Ce face un Roman Ca Lumea cand gaseste un portofel cu o suma de bani in el?
Raspuns: Noi, daca gasim pe strada un portofel, un portmoneu, un portvizit cu bani, anuntam imediat militia” 🙂

Intamplarea face ca acum pompierul sa-si piarda portofelul si fapta buna sa i se intoarca. Un muncitor de la o firma de constructii care lucra la trotuarul din fata blocului lui Ovidiu l-a gasit si i l-a inapoiat. In portofel, pompierul avea 2000 de lei si 210 euro, dar nu lipsea niciun ban.  De fapt, povestea asta e despre doi Romani Ca Lumea! Ovidiu si muncitorul, pe numele lui, Ionut.

Ovidiu nu avea niciun act in portofel, dar a apelat la un prieten din presa sa scrie un articol ca sa-l ajute. Ionut a aflat cine este posesorul de pe retelele de socializare si a doua zi i-a inapoiat portofelul. Lucruri simple, corecte si frumoase, asta fac Romanii Ca Lumea!

„Asa ar trebui sa se intample in toate cazurile, asa ar fi ideal, dar nu cred ca se intampla mereu asa. Nu cred în karma, cred ca Cel de Sus a vrut sa se intample asa si sa ajunga la mine portofelul pierdut” spune Ovidiu Gales.

Sursa foto: romani-buni.info

Alti Romani ca lumea