O romanca este campioana mondiala la neurostiinte

In fiecare an tinerii romani dovedesc performante intelectuale deosebite la competitiile internationale. Sute si sute de medalii de aur, argint si bronz au ajuns in Romania, ca o confirmare a potentialului extraordinar pe care acest neam le are.

Ana Ghenciulescu este o tanara de doar 17 ani, eleva a liceului Mihai Viteazu din Bucuresti, care a castigat competitia mondiala in domeniul neurostiintelor, incheiata in urma cu cateva zile la Copenhaga.

Ana este o autodidacta in sensul pur al cuvantului: ea a aprofundat singura stiintele creierului, din pasiune, urmarind literatura de specialitate si inregistrari pe internet in domeniul de care este interesata. Totul a pornit din momentul in care a facut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din Bucuresti. Interesant, asa cum recunoaste ea insasi, este faptul ca partea umana a acestei experiente este cea care a impresionat-o si a impins-o catre acest domeniu.

La finala din Danemarca, Ana a trecut prin cinci probe, alaturi de alti 25 de concurenti veniti din toate colturile lumii.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea