O romanca arata Italiei o alta fata a romanilor: “Cand ma vad ca descarc 3-4 tone de marfa pe zi, barbatii ma respecta imediat!”

Nadia Maierean este numele ei. Romanca locuieste in Italia de 18 ani si lucreaza intr-un domeniu destinat mai mult barbatilor. Nadia a lucrat pe santier, iar acum transporta marfa. A fost zidar si era singura femeie din domeniu in zona ei.

 

„Am invatat meseria de zidar lucrand cu mama mea in Romania. De la ea am invatat sa vopsesc, sa pun gresie, si toate celelalte. Cand am plecat in Italia, am decis sa profit de cunostintele mele pentru a-mi gasi un loc de munca si am lucrat intr-o firma de constructii, ca zidarita pe santiere. Acest lucru pana anul trecut, cand am luat permisul de conducere pentru categoria C si am decis sa lucrez ca soferita pe camioane.”, a povestit Nadia pentru Corriere delle Alpi.

La inceput, barbatii o priveau sceptic pe Nadia, si nu credeau ca poate face lucrurile pe care le realizeaza acum, dar ea le-a castigat respectul. “Daca ma respecta, raspund cu respect, in cazul in care nu o fac clarificam imediat cum stau lucrurile. Si cand ma vad ca descarc trei, patru tone de marfuri pe zi, ma respectă imediat. De fiecare data cand m-am prezentat pentru un loc de munca toti se uitau mirati la mine, apoi era sarcina mea sa le demonstrez ca nu valorez in campul muncii mai putin decat un barbat. Chiar si atunci cand m-am propus sa fac livrari cu camionul a fost asa, dar directorul companiei pentru care lucrez acum a fost dispus sa-mi acorde incredere, pentru ca abia luasem categoria C de cateva luni si nu prea aveam experienta in acest domeniu.”, a povestit Nadia.

Nadia face o munca pe care o iubeste este un exemplu pentru toti romanii din strainatate si nu numai. Bravo, Nadia!

Alti Romani ca lumea