Noua studenti din Romania au inventat o „cladire anti-teroristi” sau structura ce rezista la cutremure de 10 grade pe scara Richter

Baietii nostri au proiectat o clădire de o performanta incredibila si incomparabila cu multe alte constructii la care au lucrat arhitecti experimentati. Macheta unui bloc de 28 de etaje a fost proiectat si testat in miniatura de catre 9 studenti de la Universitatea Tehnica din Cluj.

Inventia lor poate trece usor printr-un cutremur de 10 grade pe scara Richter, poate tine o greutate de 20 de ori mai mare si ar putea fi un loc perfect pentru a asigura un numar mare in cazuri de acte teroriste sau razboi.

“Macheta este a unui zgaraie nori de 28 de etaje, facut la scara de 1 la 100, o structura din lemn de balsa, cu o inaltime de 1.5 metri – o constructie usoara, la care am muncit doua saptamani. Conceptul a fost selectat in cadrul unui concurs din SUA. Structura a rezistat si la testele desfasurate acolo: macheta are aproximativ 700 de grame si pe ea se ataseaza 14, 5 kilograme, sunt niste tije metalice si niste senzori. Este o constructie a viitorului care se poate implementa daca exista investitori, o cladire greu de daramat la cutremure mari, n-ar fi niciun fel de pericol daca ai fi adapostit intr-o astfel de cladire. Noi am incercat sa gasim o forma si elementele structurale ideale, asa incat sa nu se produca nu numai colapsul, ci si daune sa nu existe, iar oamenii sa fie in siguranta in interior”, a spus Daniel Cornea, pentru jurnalul.ro, student in anul IV la Constructii, unul din cei noua studenti care au lucrat la proiect.

 

Echipa de studenti a fost multumita pentru ca structura lor a rezistat la toate cele trei cutremure simulate. “Deocamdata proiectul este in faza de prototip. Inca nu am gasit un beneficiar. Acest proiect de abia incepe sa fie cunoscut si sa ia amploare. La aceasta creatie am lucrat studenti de la facultatea de constructii, la care sunt si eu in an terminal, in colaborare cu studenti de la Facultatea de Arhitectura de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Noi am gandit proiectul si am executat si machetele”, a mai explicat Daniel Cornea.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea