Nicolas Sfintescu, ingerul roman al francezilor in haosul de la Paris

Romanul care a salvat 20 de vieti in atentatele de la Paris.

In ciuda hoasului provocat de teroristi la Paris, vineri, 13 noiembrie, au existat si oameni care au actionat rational, nu si-au pierdut cumpatul si au facut tot posibilul sa-i protejeze pe cei din jur. Unul dintre ei este Nicolas Sfintescu.

Nicolas este patronul unei cafenele, L’Amarre, care se afla vizavi de restaurantul unde teroristii au ucis mai multe persoane. Cand au auzit focurile de arma, mai multi clienti au vrut sa plece, dar Nicolas nu i-a lasat. A strigat la ei sa se ascunda sub mese in timp ce a tras jaluzelele de metal si a inchis localul. Curajosul roman a dus cele aproximativ 20 de persoane in apartamentul lui aflat deasupra cafenelei. I-a tinut pe oameni in casa lui pana la 4 dimineata si le-a oferit mancare si bautura. Au plecat abia cand politia le-a confirmat ca sunt in siguranta.

„Le-am spus treceti toți sub mese si in spatele barului. (…) Am asteptat inca 10 minute inainte sa ne ridicam in picioare. Apoi cativa oameni s-au dus sa vada ce s-a intamplat. N-am vrut sa ma duc pentru ca nu am vrut sa vad oameni morti”, a povestit Nicolas pentru bbc.co.uk.

Atunci au realizat ca au fost la un pas de tragedie. Au vazut pe jos sange, oameni raniti, gaurile de la gloante in feresterele restaurantelor, dar ei erau in viata datorita lui Nicolas Sfintescu. Un Roman Ca Lumea.

Tragedia de la Paris putea numara cu 20 mai multe suflete nevinovate care si-au pierdut viata. Dar un roman a dat dovada de curaj si acum este considerat un erou. Francezii ne-au mai judecat, ne-au mai jignit. Nu-i condamnam. Insa Nicolas le-a aratat ca nu toti romanii sunt cersetori si hoti. Sunt milioane de romani frumosi ca el, care fac lucruri demne de respect. Pentru asta ii multumim!

Oameni simpli, fapte mari. Asta e definitia Romanilor Ca Lumea. Bravo, Nicolas pentru curaj, pentru stapanirea de sine si pentru ca ai salvat 20 de vieti nevinovate!

 

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Sursa foto: bbc.co.uk

Alti Romani ca lumea