Nicolae Daniel Popescu, romanul avansat manager la o agentie guvernamentala britanică

“Satisfactia mai vine si cand deschid email-ul si gasesc si unul din partea unui roman care imi multumeste pentru ajutorul pe care l-am oferit.”

Nicolae Daniel Popescu este exemplul ca prin munca si seriozitate un roman poate reusi oriunde in lume, chiar daca la inceput e privit cu scepticism si neincredere. Daniel a reusit sa fie avansat intr-o pozitie de conducere in NARIC UK, agentia nationala guvernamentala britanica pentru recunoasterea si echivalarea diplomelor de studii si a certificatelor de calificare profesionala.

Nicolae Daniel Popescu este in prezent Information Development Manager la National Academic Recognition Information Centre (UK NARIC). El a ofost avansat dupa ce a lucrat peste opt ani in cadrul institutiei. In tot acest timp, tanarul originar din nord-estul Romaniei a raspuns solicitarilor a mii de conationali stabiliti in Regatul Unit care doreau sa obtina recunoasterea propriilor acte de studii pe piata muncii britanice si s-a implicat activ in existenta comunitatii romanesti pe aceste meleaguri.

 

“Sunt originar din Câmpulung Moldovenesc, un orășel mic și provincial din nordul Moldovei, aproape de unde se agață harta României „în cui”. Am studii superioare în Drept și am continuat cu un program de master în Studii Europene (politică și integrare europeană) la Centrul de Studii Europene din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. 

Lucrez pentru centrul de recunoaștere academică din UK de peste opt ani, perioadă în care am fost implicat în zeci de proiecte, conferințe, seminarii, vizite de studii care au avut ca scop îmbunătățirea procesului de recunoaștere a calificărilor din țările din sud-estul Europei, inclusiv din România.

Chiar din cursul primului an de angajare, am interacționat cu mii de solicitanți din aproape toate colțurile lumii. Fiecare cu problemele, așteptările și speranțele sale. În tot acest timp, m-am specializat pe recunoașterea diplomelor din statele din Europa de Sud-Est și din fostul spațiu sovietic.

Sunt printre românii care au plecat din țară într-o perioadă destul de tulbure pentru România, dar și pentru comunitățile românești de peste hotare. Am stat la rând (înainte de 1 ianuarie 2007 – n.r.), împreună cu foști colegi de studii, începând de la ora 02.00 dimineața, pentru a obține viză de la Ambasada Marii Britanii de la București. Ca multe alte sute de români aflați la aceeași coadă, eram acolo pentru un vis. Odată integrat în Marea Britanie, am găsit – spre surprinderea mea – angajatori, organizații profesionale și instituții care știau foarte puțin despre România. Unii știau doar să întrebe dacă avem sau nu permis de muncă.” povesteste Nicolae Daniel intr-un interviu pentru diasporaro.com.

 

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea