Munceste in construcții în Germania si va lupta la Olimpiada! Nemții l-au poreclit „Johnny Katze” pe romanul care lucreaza 9 ore pe santier, apoi merge la antrenament

Un luptator roman care munceste in Germania este un exemplu elocvent de vointa pentru toti sportivii romani si nu numai. Lucreaza 9 ore pe santier, dar merge si la competitii. Asa a ajuns sa reprezinte Romania la Olimpiada.

Sportivul cu poveste de Oscar a crescut la orfelinat. Ionut Panait munceste pe santier, in Germania, unde pune tigla pe case. A lipsit 5 ani din competitii, dar si-a luat o saptamana de concediu, a luptat în Mongolia si s-a calificat la Rio.

Acum, Ionut și-a luat concediu fara plata ca sa participe la Olimpiada, scrie sport.ro

“Sa lucrezi 9 ore pe santier si sa mai mergi la turnee afara si in Bundesliga, sa castigi meciuri. Lumea imi spune ca e ceva fenomenal”, spune Ionut Panait.

Nemtii i-au dat si o porecla lui Panait.

“Toti imi zic pisica: Johnny Katze. Toata ziua sunt pe casa. Eu nu prea am toate tiglele pe casa, dar asa e cu luptatorii”, mai spune el.

Toata viata lui Ionut a fost o lupta.

“Am fost invatat de mic sa muncesc, fiind plecat de acasa de la 8 ani. Am crescut intr-un centru de plasament din Busteni”, povesteste Ionut Panait.

”Johnny” concureaza de zece ani si in campionatul Germaniei, la SV Germania Weingarten, club din Bundesliga campion in 2011 si 2012. E cel mai vechi luptator din lot, iar in cinci sezoane consecutive a fost sportivul cu cele mai multe meciuri castigate intr-o stagiune! In total are 148 de lupte, 128 castigat, 31 prin superioritate tehnica. Si sotia sa, luptatoarea Mihaela , bronz continental, a luptat tot pentru clubul de langa Karlsruhe.

Ionut inca nu e pregatit sa renunte la sport: „Vreau sa mai lupt cativa ani. Am un coleg polonez care se bate si acum, la 44 de ani. Daca esti ferit de accidentari si ai viata sportiva, fara excese, poti sa duci”.

Felicitari, Ionut! Esti un adevarat roman ca lumea si un exemplu, un om incredibil!

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea