Mihai Horodniceanu supervizeaza cel mai mare proiect de infrastructura pentru transport in comun, la New York!

Un roman este seful diviziei de Constructii al MTA (Regia de Transport a orasului New York).

Are 71 de ani, sta in SUA de mai multi ani si este unul dintre cei mai apreciati specialisti in domeniu. Cand nu este pe teren, Mihai se afla in biroul lui de la etajul sase al cladirii de la capatul bulevardului Broadway. Acolo face planurile pentru cel mai mare proiect de tranzit aflat in desfasurare in Statele Unite.

Proiectul a inceput in 2007, iar in 2022 metroul va trebui sa iasa pe linii. Cu o lungime de peste 1000 de kilometri de linii operationale si un numar de 468 de statii, metroul newyorkez este unul dintre cele mai complexe din lume. Zilnic un număr de peste 5 milioane de calatori, merg pe 24 de linii, 24 de ore din 24.  Iar un roman ca lumea contribuie la dezvoltarea metroului chiar in inima Manhattanului.

Mihai traieste visul american si arata ca un roman ca lumea poate face treaba buna in orice colt din lume. Pe taramul tuturor posibilitatilor a ajuns in anii ’70. Mihai a emigrat cu familia in Israel in 1961, unde a absolvit Facultatea de Inginerie la Universitatea “Technion” din Haifa. In Statele Unite si-a continuat studiile la Colombia University, apoi a obtinut un Master degree in Management si un doctorat in Ingineria si Planificarea Transporturilor la NYU Polytechnic, in 1977.

In 1986, Mihai a fost numit Director al Departamentului Trafic din cadrul Primariei New York, iar din 2008, in functia de presedinte al MTA Capital, divizia de Construcţii de Infrastructura a Metropolitan Transportation Authority.

Poate ca de Mihai ar avea nevoie si Romania. De fapt, cu siguranta are nevoie! Asa am avea si noi harta metroului gata, fara linie punctata!

“In Romania sunt foarte multi ingineri buni, ceea ce este important. Dar ce am invatat eu aici este ca foarte important este managementul ingineriei. Pentru mine, Romania este foarte importanta, deoarece toata baza educatiei mele vine din Romania. Acest lucru nu se poate uita si nu poti renunta la el” spune Mihai Horodniceanu.

Mihai Horodniceanu este un om de succes, un adevarat Roman Ca Lumea care a reusit sa-si construiasca o cariera printre straini!

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Sursa foto: Mediafax.ro

 

 

Alti Romani ca lumea