Leonard Ciubotaru

Omul pe care francezii nu-l lasa sa se intoarca in Romania.

In urma cu 10 ani, Leonard a plecat in Franta cu o bursa si a devenit doctor in biomecanica si in simulari dinamice. Acum are 32 de ani si e privit de francezi ca un inovator in domeniul animatiilor 3D. De doi ani, romanul are propria firma, al carei concept se inspira din proiectele la care a lucrat de cand a venit in Franta, proiecte bazate pe simulari de accidente.

Firma pe care Leonard si-a deschis-o propune clientilor animatii 3D in locul plictisitoarelor manuale de utilizare. Astfel, atunci cand cumperi electrocasnice sau cand ai de montat mobilier, totul devine mai simplu datorita ideii lui, care inlocuieste instructiunile scrise cu cele animate, mult mai utile si mai prietenoase cu utilizatorul produsului.

Leonard se gandeste ca proiectul sau ar prinde si in Romania, insa situatia foarte buna pe care si-a creat-o in Strasbourg il face sa mai ramana acolo cel putin pentru cativa ani. ”Atunci cand voi avea un copil, in primul rand vreau sa stie despre Romania, sa invete de Eminescu, cum am invațat și eu. Vreau sa aiba cultura generala si educatie, sa cunoasca Romania”, a spus Leondard, cu dor de tara in glas.

Alti Romani ca lumea