Laura Matei a plecat in Anglia cu o geanta de haine, diplome si sperante. A pornit de la zero si a reusit!

 

Florin Gardos este inconjurat de romani ca lumea. De obicei, el ne prezinta romanii ca lumea din Anglia cu care se intalneste. De data aceasta, noi ii prezentam lui Florin un roman ca lumea. Mai aproape de el decat ar fi crezut, la 5 minute de St. Mary’s Stadium, arena lui Southampton.

Numele ei este Laura Matei. Povestea romancei a ajuns la noi fara ca ea sa stie, datorita logodnicului sau, Catalin Predoi. Acum, cand voi cititi despre ea, citeste si Laura.

Povestea ei a inceput in urma cu un an cand si-a luat inima in dinti si s-a hotarat sa plece pe un teritoriu nou si necunoscut. Singurele ei bagaje au fost un geamantan cu haine, optimismul si diplomele de facultate. Laura a terminat Facultatea de Litere, sectia romana-engleza si a absolvit masterul in Studii Americane, dupa care a lucrat in invatamant ca profesor de engleza. Laura a plecat la drum nestiind ce o astepta si neavand vreun suport. S-a descurcat singura, chiar daca i-a fost greu la inceput. S-a trezit intr-o tara necunoscuta, departe de familie si prieteni si a pornit de la zero.

A intampinat probleme de la inceput. Diplomele nu i-au fost recunoscute si nu a putut sa lucreze in domeniul in care este specializata. A facut niste cursuri care au durat ceva timp pentru a-si echivala diplomele. Dar chiria nu astepta sa termine cursurile. Cheltuielile se inmulteau si nu avea niciun suport material. Asa ca Laura a trebuit sa se multumeasca cu primul job iesit in cale. A trimis mai multe CV-uri, iar primii care au contactat-o au fost cei de la KFC. Nu a stat pe ganduri si a mers la interviu pentru ca orice job era important, iar sa muncesti cinstit nu este o rusine. Pentru ca asta fac romanii ca lumea. Muncesc cinstit si isi castiga respectul!

A trecut interviul si a fost anagajata pe pozitia de Team Member. A fost o trecere grea de la catedra la munca intr-un fast-food, dar Laura stia ca trebuie sa reuseasca. Poate ca nu-i placea in totalitate ceea ce facea, dar nu a cedat, a mers inainte gandindu-se ca vor veni momente mai bune pentru cariera ei. Locul de munca era departe de casa, trebuia sa schimbe doua autobuze, dar a gasit o solutine mai buna. Din ultimii banuti si-a cumparat o bicicleta cu care mergea aproape o ora pana la serviciu. Nu i-a fost deloc usor. Pierdea doua ore dus-intors, iar uneori ajungea la ora 01:00 acasa pentru ca termina munca la miezul noptii. Stim cum este vremea in Anglia. Mai mereu ploua, ceata, frig, vant. Laura ajungea uneori plangand acasa, dar nu a renuntat. Era singura solutie sa mearga mai departe. Dupa cateva luni, rezultatele au inceput sa apara usor. Managerul a propus-o Team Leader. Asa a ajuns sa conduca peste 40 de oameni care trebuie sa satisfaca mii de clienti zilnic. Laura era invidiata de alti angajati care lucrau acolo de mai mult timp, dar n-au progresat, asa cum a reusit o romanca in doar cateva luni.

Dupa alte cateva luni de munca continua si vanzari record, Laura a fost propusa ca Asistent Manager. A urmat niste cursuri, a dat cateva teste si a facut usor urmatorul pas. Acum Laura reuseste sa se descurce mult mai bine avand noul post. Nu mai este asa greu ca la inceput, a reusit sa puna ceva bani la pusculita, si-a luat si o masina pentru a nu mai pierde timpul pe bicicleta.

Laura este un roman ca lumea bun de luat exemplu pentru toti cei care pleaca in strainatate. Cu multa ambitie si vointa, cu munca cinstita, poti reusi. Avem atatea exemple pe care le descoperim zilnic.

Catalin ne-a spus ca Laura il apreciaza pe Florin Gardos, initiatorul campaniei Romani Ca Lumea si ce coincidenta. Locuieste la cateva minute de stadionul echipei lui Florin. Poate se vor intalni si cu siguranta Florin ne va povesti cum a fost intalnirea cu un alt roman ca lumea!

Bravo, Laura! Speram ca noi, impreuna ca logodnicul tau, ti-am facut o surpriza placuta si iti multumim ca esti un roman ca lumea care castiga respectul strainilor si demonstreaza ca exista multi romani ca lumea frumosi si cinstiti!

 

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea