Laura Chilintan

Femeia care a ajutat sute de romani din UK.

Laura a reusit sa ajute aproape 100 de romani sa se integreze si sa isi gaseasca job in Marea Britanie.

“Majoritatea muncesc pe piata neagra, deci nu au status legal. In acelasi timp, pentru ca vin din zone foarte sarace si cu mult somaj, nu au unde sa locuiasca si trimit toti banii acasa. Deci locuiesc in parcuri, unii vin deja cu corturi ca o strategie de adaptare, nu stiu toti sa citeasca si sa scrie, nu vorbesc engleza absolut deloc, deci va fi greu sa ii angajam”, spune Laura.

Ea a plecat ca voluntar pentru o organizatie care facea cercetare pe un grup de romani. Intrebarea englezilor era cine sunt acesti oameni care stau toata ziua in picioare si vorbesc o limba ciudata.

Au fost organizate mese calde, iar romanii au mai primit haine, medicamente si mai ales ajutor pentru gasirea unui nou loc de munca. Acum, aceasta organizatie strange fonduri ca sa construiasca un centru de noapte pentru romanii care nu au casa.

Laura este fericita cu ce a reusit sa faca pentru comunitatea de romani din UK si spera ca proiectele ei sa mearga mai departe la fel de bine. Bravo, Laura!

Daca stii si tu un roman ca lumea, trimite-ne povestea pe site sau printr-un mesaj pe facebook si noi o vom face auzita.

Alti Romani ca lumea