Ioana Cristina Goicea incanta intreaga lume cu talentul ei

Tanara violonista ridica salile de spectacol in picioare.

Tinerii nostri de exceptie trebuie sa fie varfurile generatiei lor, trebuie sa fie exemple de urmat pentru ceilalti tineri, si nu numai. Ei pot fi sursa de inspiratie si pentru cei care sunt mai inaintati in varsta si care isi pot regasi drumul spre succes. Uneori, se vorbeste prea putin despre ei sau deloc. Sau aflam mai tarziu ce lucuri minunate fac tinerii nostri, romani ca lumea.

Unul dintre romanii nostri ca lumea de la care avem de invatat si cu care trebuie sa ne mandrim este Ioana Cristina Goicea. Tocmai a implinit 23 de ani luna asta si are in fata un viitor stralucit. Ea este castigatoarea din 2013 a concursului international de vioara, aflat la a XX-a editie. Castigand concursul de vioara Johannes Brahms din Austria, Ioana a avut parte si de un premiu special. A fost invitata la Tokyo sa-i incante pe japonezi alaturi de marele dirijor Yugi Miyagi.

La aceasta competitie se strang anual peste 400 de participanti si anume, pianisti, solisti de vioara, viola și violoncel, interpreti de muzica de camera, solisti vocali, din Europa, Australia, China, Africa de Sud, Japonia, SUA.

Ioana a inceput sa studieze vioara la doar 4 ani, impreuna cu bunicul ei, Aurelian Anghelescu, profesor de vioara si cu mama sa, Cristina Anghelescu, violonista de renume international si castigatoarea concursului Sibelius in 1991. A studiat vioara cu profesori importanti precum Stefan Gheorghiu (Discipol al lui David Oistrakh), Petru Munteanu, iar in prezent urmeaza cursurile renumitei Universitati de muzica “Felix Mendelssohn Bartholdy” din  Leipzig, cu maestra Mariana Sirbu.

Acest rezultat remarcabil se adauga unui palmares bogat al Ioanei. Ea a mai reusit sa castige pana al 23 de ani premiul III la concursul internațional Andrea Postacchini, Italia, 2006, premiul I la concursul internațional Jaroslav Kocian, Cehia, 2008, premiul I și premiul special Bach la concursul internațional Kloster Schontal, Germania, 2009, premiul I și premiul special Reinhold Würth Förderpreis pentru continuarea studiilor, la concursul internațional Kloster Schontal, Germania, 2011, premiul II la concursul internațional Valsesia Musica, Varallo, Italia, 2013.

Bravo, Ioana! Speram ca asta e doar inceputul unei cariere de succes si iti multumim ca esti un roman ca lumea cu care ne putem mandri.

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

 

O puteti asculta pe Ioana aici!

 

Sursa foto: facebook Ioana Cristina Goicea

Alti Romani ca lumea