Georgeta Celeapca

“Deseneaza” haine pentru lumea buna.

Georgeta a plecat din Romania acum 30 de ani. S-a maritat cu un belgian si a plecat la Bruxelles. Foarte talentata la pictura, a continuat pe aceeasi linie si acolo, dar lucrarile sale se vindeau foarte greu.  A simtit repede ca vrea altceva Nu stia pe moment ce, dar firea ei boema ii spunea ca va fi tot ceva legat de arta si creatie.

S-a indreptat catre lumea modei si au inceput sacrificiile: muncea chiar si 18 ore pe zi in atelierul ei, stiind ca intr-o zi va culege roadele. Sotul ei n-a mai asteptat acea zi si a divortat de ea, din cauza timpului foarte putin pe care-l petreceau impreuna. A continuat afacerea de una singura si, la scurt timp, a inceput sa imbrace cu creatiile ei “prime doamne” si ambasadoare din Mozambic, Congo sau Bali. “Toti cei care-mi trec pragul magazinului sunt la fel de importanti pentru mine, indiferent de categoria sociala din care fac parte”.

Realizata profesional, Georgeta mai are, totusi, un vis: in aceasta toamna, cand implineste 65 de ani, vrea sa se intoarca in Romania si sa locuiasca din nou in Bucuresti. Nu intr-o vila cocheta, ci in vechiul ei apartament. Totul e aranjat, iar de afacerea din Belgia se va ocupa fratele sau, cel care i-a fost asociat in ultima perioada.

Romanca noastra ca lumea vrea doar sa vina acasa. Iar acasa vrea sa faca doua lucruri: sa-si imbratiseze fratii si sa mearga la teatru.

Sfatul ei pentru toti viitorii romani ca lumea: “cu incredere deplina si disciplina de fier, nu ai cum sa nu reusesti.”

Alti Romani ca lumea