George Crivac

De la medic de familie in Romania, la neurolog in Germania.

In tarile din Vest, toata lumea se sperie de lucratorii romani, din cauza ca acestia cer un salariu mai mic decat cetatenii din tara respectiva. Insa exista si o categorie de romani care este dorita in Occident: medicii.

In Germania, 15% dintre doctori sunt straini. Unul dintre acesti straini este George Crivac, care a trecut de la medicina de familie in Romania, la neurologie in Germania.

“Studiam si cate zece ore pe zi, fiind motivat sa ma realizez in Germania. Un curs medical nu am facut, dar sunt destule materiale disponibile oricui vrea sa reuseasca”, povesteste George, care a ajuns la nivelul cerut de angajator in mai putin de un an. Medicul spune ca riscul de malpraxis din cauza limbii e la fel ca in cazul unui nativ. Niciun strain nu intra in paine pana nu trece de anumite perioade de proba, denumite “Praktikum” sau “Hospitation”, ce se pot intinde pana la un an.

Acum Geroge castiga de 10 ori mai bine decat in Romania si salveaza vieti in fiecare zi, intr-o tara in care munca sa este foarte apreciata.

Alti Romani ca lumea