Florin Simon

Un roman plecat din tara, dar aproape de casa prin tot ce face.

Desi incercase mici afaceri acasa, la Bacau, Florin Simon a hotarat sa plece la Roma in anii ’90. Avea doar 26 de ani si a inceput munca pe santier. Dupa ceva timp, ar fi vrut sa se intoarca acasa, dar un imprumut facut acolo nu il lasa sa plece.

Muncea ca ajutor de zidar si spera sa stranga 10.000 de euro, cu care sa-si deschida un business in tara. Dupa un an, nu numai ca nu a reusit sa puna bani deoparte, dar nu a reusit sa-si achite nici datoriile. A fost momentul in care Florin si-a dat seama ca o sa stea in Italia mai mult decat isi propusese. Asa ca a inceput sa se implice mai mult la firma unde lucra si sa invete si alte lucruri, intentionand sa-si deschida propria firma de renovari. A reusit sa faca asta, insa cu multe emotii din cauza actelor.

La 5 ani de la deschiderea firmei de renovari, in 2005, vazand numarul din ce in ce mai mare de romani care emigreaza in Italia, Florin s-a gandit sa deschida un magazin cu produse traditionale Ideea nu doar ca s-a bucurat de un succes urias, dar i-a ajutat si pe alti romani sa aduca in alte orase bucatele romanesti. Afacerea lui Florin s-a extins, iar acum are un depozit de 3.000 metri patrati, in care se regasesc aproape 3.500 de produse romanesti, care sunt distribuite in capitala Italiei cu 10 masini.

Firma lui Florin se numeste “Roma…nia”, are o cifra de afaceri de 16 milioane de euro si 50 de angajati, toti romani! Va spuneam la inceputul povestii ca el a plecat singur din Romania… acum, alaturi de el se afla parintii, sotia si cei doi baieti.

Roma e ca lumea, impreuna cu romanii ei.

Pe www.romanicalumea.ro asteptam povesti pline de speranta, onoare, cinste si bunatate… valorile celor pe care ii numim Români Ca Lumea. Scrie-ne si o sa dam tuturor de veste.

‪#‎romanicalumea‬

Alti Romani ca lumea