Eliza Galos

Se lupta in fiecare zi cu mentalitatile preconcepute despre romani.

Cand te gandesti la universitati celebre, mereu iti vin in minte Oxford sau University College London (UCL). Eliza nu s-a saturat cu una dintre ele, asa ca le-a luat pe amandoua la rand. Intai a terminat facultatea la UCL, apoi a facut un Master la Oxford.

Ea e din Cluj si a plecat la 19 ani in Anglia, iar de atunci a ramas acolo. Dupa ce a terminat studiile s-a implicat in proiecte sociale.

Acum are 27 de ani si se ocupa de fenomenul migratiei si a exploatarii prin munca a romanilor si a comunitatilor est-europene. Si mai lucreaza si la un proiect de cercetare pentru Oxford.

Pentru ca iubeste #romaniicalumea, Elliza duce o campanie de informare cu privire la emigrantii din Romania si le si ofera asistenta gratuita celor care au probleme in UK.

E convinsa ca schimbarea trebuie sa plece mai ales de la mentalitate si abia apoi la nivel legislativ si institutional. Si ca sa isi atinga scopul, a publicat mai multe articole in The Telegraph, The Independent, The Evening Standard sau Huffington Post.

Daca stii si tu un roman ca lumea, trimite-ne povestea lui si noi o facem auzita.

Sursa: Digi24

Alti Romani ca lumea