Dragos Adrian Sterpu

Cel mai bun informatician roman.

Dragos Adrian Sterpu a plecat in Spania acum 19 ani impreuna cu sotia lui, pentru a oferi un viitor mai bun fetitei lor. Dragos abia terminase Facultatea de Matematica si Informatica din Bucuresti si si-a cautat de munca in domeniu. Nu si-a gasit nimic in primul an si singurii banii adusi in casa erau cei castigati de sotia lui, care se angajase in primele luni de la sosirea in peninsula.

Dragos a avut primul job la o companie detinuta de presedintele lui Real Madrid, Florentino Perez. Acolo s-a specializat in limbajul de programare “java”, iar peste 6 ani a facut pasul spre o compania mai mare Datem, locul in care a obtinut mai multe “grade” in domeniul IT. La 5 ani distanta, in 2008, s-a mutat la Omnisoft, partener Microsoft.

In 2010, Dragos a facut trecerea spre “gigantul” Microsoft. Lucrurile pareau ca merg din ce in mai bine pentru el; a fost trimis cu proiecte in SUA, la centrul mondial Microsoft din Redmond, dar sotia lui nu s-a adaptat acolo si casa lor din Spania a fost sparta, asa ca au fost nevoiti sa se intoarca si sa o ia de la capat. Doi ani mai tarziu, norocul le-a suras din nou, iar de data asta se pare ca e pentru totdeauna: Dragos a fost cooptat de MediaNet Software, o firma detinuta de Microsoft. El este seful echipei care gestioneaza platforma WebService si a colaborat cu compania detinuta de Bill Gates chiar si la crearea ultimului sistem de operare, Windows 10.

“Nu conteaza unde locuiesti sau cate pasapoarte ai, tot roman vei muri! Le transmit romanilor sa nu uite sa iubeasca Romania!” Frumoase vorbe, nu?

Dragos, un #romancalumea si o lectie pentru noi toti.


Alti Romani ca lumea