Dormea pe strada intr-o cutie de carton iar acum a ajuns sa lucreze la National Geographic

 

Felix Fagarasan are 37 de ani este din Deva si are o poveste impresionanta. Urma sa lucreze la o termocentrala in Romania, dar a ales sa plece in Italia la doar 22 de ani. A trait timp de aproape un an intr-o cutie de carton, departe de civilizatie pentru ca ii era teama ca va fi prins de politie.  Si-a dorit insa sa reuseasca doar prin forte proprii.

In copilarie a calatorit foarte mult cu parintii sai, in Europa de Est. I s-a transmis acest stil de viata, sa citeasca, sa calatoreasca si sa fotografieze. Felix povesteste care a fost cel mai bun sfat primit de la parintii sai:,,Sa stii sa admiri un peisaj, sa stii sa observi un rasarit sau un apus, sa simti mirosul teilor, sa asculti cantecul pasarilor, sa stii sa simti lumea si ceea ce te inconjoara’’. Am facut impreuna in fiecare an un tur de tara, cunosc Romania ca pe buzunarele mele, ce rusine ar fi fost ca roman sa spun ca nu-mi cunosc tara’’.

felix-fagarasan-9-660x330

Cum a supravietuit ca si clandestin in orasul italian Lucca:

,, Am ajuns sa traiesc in cutii de carton, departe de oras, cu teama de a nu fi prins de politie, evitam grupurile de la Caritas, aveam o viata solitara, ploua, mi se uda acea cutie de carton…Trecea o masina de salvare si din somn ma ridicam speriat, alarma falsa. Rupeam sau faceam o gaura in cutie, o intorceam si ma culcam la loc..’’

In urma cu ceva timp, fiind pasionat de fotografie si film, a cumparat o drone. In joaca, impreuna cu fiul sau, au vrut sa ii testeze limitele si au filmat panorama orasului, asa cum au vazut pe Rai1. Dupa ce l-au postat pe internet, si-au dat seama  ca a avut mai mult success decat originalul, iar reusita lor lor a aparut in toate ziarele locale.

Astfel, pasiunea pentru fotografie l-a determinat sa participe la numeroase concursuri si competitii. A castigat concursuri nationale in Italia, concursuri international si apoi a ajuns membru al societatii National Geographic.

Anul asta, Felix e gata de o noua provocare impreuna cu unul din prietenii sai, tot un  roman mare fotograf pentru National Geographic, Bobby-Razvan Bobeica. Vor pleca in Insulele Lofiten din Norvegia, unde vor sta aproximativ o saptamana, cu scopul de a documenta si fotografia cu dronele aurora boreala, la minus 30 de grace Celsius, ceea ce va ingreuna si mai mult munca lor.

 

Alti Romani ca lumea